TRT SANATÇISI REYHAN EDİŞ’TEN MORAL DİNLETİSİ

Bu haftabaşı, pazartesi akşamı değerli Halk Müziği yorumcusu Reyhan EDİŞ, dinleyicilerden gelen yoğun talep üzerine bir dinletide bulundu.Yaklaşık 40 dakika süren tam 11 halk ezgisinin icra edildiği canl...

 TRT SANATÇISI REYHAN EDİŞ’TEN MORAL DİNLETİSİ

21.04.2021 - 15:35

Güncelleme : 21.04.2021 - 15:35

Bu haftabaşı, pazartesi akşamı değerli Halk Müziği yorumcusu Reyhan EDİŞ, dinleyicilerden gelen yoğun talep üzerine bir dinletide bulundu.

Yaklaşık 40 dakika süren tam 11 halk ezgisinin icra edildiği canlı yayın interaktif bir şekilde takipçilerin yorumları ve sohbetlerle sürdü.

Sohbet esnasında “Aslında slow(ağır) türküler seslendirmek istediklerini fakat bu salgın günlerinde halka motivasyon amaçlı hareketli eserleri de repertuvarlarına serpiştirdiklerini” belirtti EDİŞ.

Sakarya üniversitesinde Lisans & yüksek lisansını tamamlamış; akademik alanda da rüştünü ispatlamış olan sanatçı; çağın bir gereksinimi olarak sosyal mecrada daha fazla eser videolarını paylaşacağının da müjdesini verdi.

Başta Reyhani gibi memleketi Erzurum Ozanları olmak üzere halk müziği araştırmalarını da sürdüren EDİŞ’e canlı yayında bağlama virtüözü Furkan KAYAOĞLU da eşlik etti.

Akustik performans tadında bir dinleti de bulunan EDİŞ halen aktif olarak TRT Ankara Radyosunda THM bölümünde görevine devam etmektedir.

Pandemi dolayısıyla herkesin evde olduğu idrak etmekte olduğumuz Ramazan ayında böyle bir moral etkinliği düzenleyen duyarlı sanatçımız Reyhan EDİŞ’i bizler de yayın kuruluşumuz olarak tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.

A.Gül NAS

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın