Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’tan sert tepki

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Muhammed Mücahit Delioğlu'nun silahlı saldırı olayında CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut...

 Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’tan sert tepki

06.09.2023 - 9:47

Güncelleme : 06.09.2023 - 9:47

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Muhammed Mücahit Delioğlu’nun silahlı saldırı olayında CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın olayı başka yerlere çekmesine Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Muhammed Mücahit Delioğlu’nu Haliliye ilçesine bağlı Ali Şelli parkı civarında silahlı saldırıya uğramasının ardından olay yerinden kaçıp daha sonra emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan Abdulselam Aslan ile Abdulkadir Aslan, tutuklandı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, olay yargı aşamasındayken sosyal medya hesabından çarpıcı paylaşımlarda bulundu.

 ‘Şanlıurfa’da neler oluyor?’ başlıklı yazısında Tanal şu ifadeleri kullandı: “Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlunu silahla yaralayan şahıs, ifadesinde, “Delioğlu’na kendisini Ak partili Şanlıurfa Haliliye Belediyesi’nde işe sokması için 200 bin TL verdiğini” iddia ediyor. Bu iddia doğru mu? Çünkü Şanlıurfa’dan bizlere Ak Partili şahısların ya da Ak Parti’ye yakın kişilerin, belediyelerde işe yerleştirme karşılığı vatandaşlardan para topladığı yönünde çok sayıda iddia iletiliyordu. İlk defa böyle bir iddia, resmi kayıtlara geçmiş oldu. Şayet bu iddialar doğru ise soruşturmanın genişletilmesi gerekiyor. Rüşvet çarkı iddialarının üzerine gidilmesi lazım. İsmi geçen Ak Partili belediyelerin, belediye yetkililerinin, Ak Parti teşkilat mensuplarının, şahısların tamamı soruşturmaya dahil edilmelidir. Bu soruşturma, sadece bir yaralama olayı olarak değerlendirilip, üstü kapatılmamalıdır. Rüşvet suçu, takibi şikayete bağlı bir suç değildir. Cumhuriyet savcılarınca resen soruşturma başlatılarak araştırılması gerekiyor.  Ciddi bir vakayla karşı karşıyayız. Bu durumun ertelenmesi ve geciktirilmesi söz konusu dahi olamaz. Eğer organize suç ortada yoksa, bireysel vaatlerde bulunmak mümkün değildir. Soruşturmanın kapsamı genişletilmeli, hatta belediye başkanları açığa alınmalıdır. Siyasi nüfuzunu kullanan kim varsa soruşturmanın içine dahil edilmelidir.  Bu iddialar kapsamında AKP Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Muhammed Mücahit Delioğlu hakkında da soruşturma başlatılması, hukuki bir zorunluluktur.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN CANPOLAT TEPKİ GÖSTERDİ

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın ifadelerine tepki gösteren  Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Konu yargıya intikal etmişken, sözüm ona sözde siyasetçi (örnek insan) kimliğinde dolaşan, ancak ne sosyal medya hesabında ne de başka bir yerde, geçmiş olsun bile dilemeden fitne, fesat, iftiracılık mesleklerine bir yenisini; saptırmacılığı da ekleyerek, konu adli mecralardayken ve tahkikat devam ederken, ilgili tutuklunun babasının ifadeleri apaçık ortada iken, asıl konuyu saptırmak adına, Haliliye Belediyemizin ismini sosyal medyada zikrederek, belki siyasi ve rant devşiririm felsefesini esefle kınıyoruz” ifadelerini paylaştı.

“ALGISAL İŞLER İLE ALAKALI HUKUK MÜCADELESİ VERECEĞİZ”

“Siyaset bu değildir” diyen Canpolat, şöyle devam etti: “Allah’ın izniyle hem bizler hem de vatandaşlarımız gerek sandıkta gerek yargı önünde bunun hesabını sizlerden soracaktır. Haliliye Belediyemizin ismini yıpratmaya yönelik yapılan ve yapılacak her türlü algısal işler ile alakalı hukuk mücadelesi vereceğimizi ve konuyu takip edeceğimizi ifade eder, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın