Tekatlı, haklı çıktı! Erdoğan, 6 belediye başkanının üstünü çizdi!

Yerel seçim yarışına hız verilirken kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 6 belediye başkanının üstünü çizdiği beli...

 Tekatlı, haklı çıktı! Erdoğan, 6 belediye başkanının üstünü çizdi!

17.12.2023 - 12:19

Güncelleme : 17.12.2023 - 12:19

Yerel seçim yarışına hız verilirken kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde 6 belediye başkanının üstünü çizdiği belirtiliyor.

Yerel seçim için çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle 6 Şubat depreminin yaşandığı kentlerde değişime gitmesi öngörülürken özellikle deprem bölgesinde köklü bir yenilenme gündemde.  Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Elâzığ, Kilis ve Şanlıurfa’da mevcut belediye başkanlarını tekrar aday göstermeye sıcak bakmadığı konuşuluyor.

TEKATLI BAVULUNU HAZIRLA DEMİŞTİ!

Eyyübiye ilçesi eski belediye meclis üyesi ve başkanvekili Bilal Tekatlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü yetersiz çalışmaları nedeniyle yine yerden yere vurdu. Tekatlı, 2023 Ağustos ayında yaptığı açıklamada” Selin izlerini silmeye çalışmak yerine yalan ve algılarla şehri idare etme derdinde, bavulunu hazırla Beyazgül, 7 ayın kaldı” demişti. Tekatlı’nın bu açıklamasının ardından fazla süre geçmemesine rağmen kulis bilgilerine göre Şanlıurfa Büyükşehir Zeynel Abidin Beyazgül, yeni dönemde koltuğuna veda edecek gibi görünüyor.

DEPREM İLLERİNDE DEĞİŞİKLİK!

Yerel seçim için çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Elâzığ, Kilis ve Şanlıurfa’da mevcut belediye başkanlarını tekrar aday göstermeye sıcak bakmadığı konuşuluyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle 6 Şubat depreminin yaşandığı kentlerde değişime gitmesi öngörülürken özellikle deprem bölgesinde köklü bir yenilenme gündemde. Erdoğan’ın AK Parti yönetimindeki Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Elâzığ, Kilis ve Şanlıurfa’da mevcut belediye başkanlarını tekrar aday göstermeye sıcak bakmadığı, Gaziantep’te ise Fatma Şahin’in anketlerde başarı oranının yüksek çıktığı, bu yüzden değişimin uygulanıp uygulanmayacağına ilerleyen süreçte karar verileceği kaydedildi.

Bölgede yapılan anket çalışmalarında bazı deprem bölgesi illerinde değişim sonucu çıktığı, bölgede yenilenmenin iyi olacağını vurguladığı ifade ediliyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada pazar günü İstanbul’un 3 bölgesinin de kanaatlerini, temayüllerini alacaklarını ifade ederek, “Bu kanaatler, bu temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada da tabii bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip, gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer vermişti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın