MEB’den son dakika YKS ve LGS açıklaması!

MEB’den son dakika YKS ve LGS açıklaması!
 MEB’den son dakika YKS ve LGS açıklaması!

20.02.2024 - 13:05

Güncelleme : 20.02.2024 - 13:05

MEB’den son dakika YKS ve LGS açıklaması!

MEB ve ÖSYM, YKS Soru Havuzu İçin ortak çalışmaya başladığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili önemli haberler verdi.

 

LGS ÖRNEK SORULARI YAYIMLANDI!

2 Haziran 2024’te yapılacak LGS merkezi sınavına hazırlanan öğrencileri desteklemek için MEB tarafından örnek sorular hazırlandı ve yayımlandı. Bu sorular, ders kitaplarını temel alarak, konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri kapsayacak şekilde hazırlandı.

 

DERS KİTAPLARI SINAVLARA HAZIRLIKTA ANA KAYNAK!

Genel Müdür Bülbül, eğitim öğretimin temel amacının öğrenciyi hayata hazırlamak olduğunu ve LGS ve YKS gibi sınavlarda da ders kitaplarının ana kaynak olarak kullanıldığını vurguladı. Sınavlara hazırlıkta yardımcı kaynak tavsiye edilmemesinin sebebinin de bu olduğunu ve ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti.

 

YKS Soru Havuzu için Ortak Çalışma Başladı!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da liselerdeki tüm sınıf kademelerindeki kazanımlar ve ders kitapları Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca ÖSYM’ye gönderildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yapılacağı” yönündeki açıklamasını hatırlatan Bülbül, YKS’de sorulacak soruların da Bakanlık tarafından müfredata uygun olarak hazırlanan ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri kapsayacağını vurguladı.

 

HABER MERKEZİ

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın