Kritik tarih 9 Eylül

Avrupa Birliği petrolden sonra Rus gazı için de tavan fiyat uygulamasına yeşil ışık yaktı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin bu yö...

 Kritik tarih 9 Eylül

05.09.2022 - 8:59

Güncelleme : 05.09.2022 - 8:59

Avrupa Birliği petrolden sonra Rus gazı için de tavan fiyat uygulamasına yeşil ışık yaktı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin bu yönde bir düzenleme teklifinde bulunabileceğini işaret etti.

Avrupa Birliği (AB), Rusya’dan Avrupa ülkelerine boru hatlarıyla gelen doğal gaza tavan fiyat uygulanmasını istiyor. Konuya ilişkin konuşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Rusya’dan boru hattıyla Avrupa’ya gelen doğal gaza tavan fiyat uygulaması zamanı geldiğine inanıyorum” diyerek, AB’nin bu yönde bir düzenleme teklifinde bulunabileceğine işaret etti.

 

ENERJİ PİYASASINDA FİYATLAR ZİRVE YAPTI

Avrupa ülkelerinde son dönemde elektrik ve doğal gaz fiyatları tarihi zirve yaptı. Başını Almanya ve Fransa’nın çektiği bazı AB üyesi ülkeler doğal gazda tavan fiyat uygulanmasını ve elektrik piyasası faaliyetinin değiştirilmesini talep ediyor. AB ülkelerinin enerji bakanları doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki hızlı artışı görüşmek ve atılacak adımları belirlemek üzere 9 Eylül‘de Brüksel’de olağanüstü toplantı yapacak.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın