Bakan Güler: “Terörle mücadele artan şiddet ve kararlılıkla sürecek”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin terörle mücadelesinin hiçbir engel tanımadan süreceğini vurguladı. Güler, "Operasyonlarımız artan bir ş...

 Bakan Güler: “Terörle mücadele artan şiddet ve kararlılıkla sürecek”

25.10.2024 - 18:10

Güncelleme : 25.10.2024 - 18:10

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin terörle mücadelesinin hiçbir engel tanımadan süreceğini vurguladı. Güler, “Operasyonlarımız artan bir şiddet ve baskıyla devam edecek. Eli kanlı teröristler bu topraklardan tamamen silinene kadar durmayacağız” dedi. Türkiye’nin hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini belirten Güler, savunma sanayiinde önemli işbirliklerinin de güçlendiğini kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO 2024 programında yaptığı konuşmada, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısına sert tepki gösterdi. Bakan Güler, saldırıyı kınayarak şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Teröristlerin ve onları yönlendirenlerin Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinden rahatsız olduğunu belirten Güler, “Bu hain saldırı, Türkiye’nin milli savunma gücünü kıskananların ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor” dedi.

“Hiçbir Güç Türkiye’yi Yıldıramaz”

Bakan Güler, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak şu sözleri sarf etti: “Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve asla eğmeyecektir. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, teröristler bu coğrafyadan yok olana kadar, öngörülemez ve alışılmadık bir şiddet ve baskıyla devam edecektir.”

Terör saldırıları karşısında Türk milletinin her zaman daha güçlü ve kararlı bir şekilde ayağa kalktığını belirten Güler, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de vatanın ve milletin güvenliği için teröristlerin sonuna kadar kovalanacağını söyledi.

Türkiye Yüzyılı Hedeflerine Güvenle İlerliyoruz

Bakan Güler, savunma sanayiinde atılan adımları Türkiye Yüzyılı hedefleriyle ilişkilendirerek, SAHA EXPO 2024’ün bu alandaki başarıları gözler önüne serdiğini belirtti. Fuarda sergilenen yerli ve milli ürünlerin Türkiye’nin bağımsız üretim gücünü uluslararası platforma taşıdığını vurgulayan Güler, savunma sanayii ekosisteminde önemli işbirliklerinin kurulduğunu ifade etti.

Savunma Sanayiinde Küresel İşbirlikleri Güçleniyor

Bakan Güler, SAHA EXPO gibi uluslararası etkinliklerin savunma sanayii alanında önemli bir köprü görevi gördüğünü belirterek, bu tür organizasyonlar sayesinde hem dost hem de müttefik ülkelerle önemli anlaşmaların imzalandığını söyledi. Güler, “Askeri Çerçeve, Mali İşbirliği ve Askeri Sağlık İşbirliği Anlaşmaları gibi belgeler bu tür platformlar sayesinde hayata geçiriliyor” dedi.

Bakan, bu işbirliklerinin yerli ve milli savunma sanayiinin gelişmesindeki kararlı tutuma ve uluslararası alanda Türkiye’nin savunma gücünü daha da ileri taşımaya hizmet ettiğini kaydetti. Güler, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, savunma sanayiinde büyümenin süreceğine olan inancını dile getirdi.

Kaynak: AA – Anadolu Ajansı

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın