Yükselir: Gerekli ders çıkarılmalı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısı sert tepkilere yol açtı. Şanlıurfa ASKF Başkanı ve Astor Enerji...

 Yükselir: Gerekli ders çıkarılmalı

12.12.2023 - 18:13

Güncelleme : 12.12.2023 - 18:13

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırısı sert tepkilere yol açtı. Şanlıurfa ASKF Başkanı ve Astor Enerji Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Adnan Yükselir, bu olaydan gerekli derslerin çıkarılmasını istedi.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yönelik yumruklu saldırısına Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu (ASKF) Başkanı ve Astor Enerji Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Adnan Yükselir de tepki gösterdi. 

Bu saldırının Türk futboluna yapıldığını vurgulayan Yükselir, ‘Türk futbolu açısından, alınacak önlemler açısından bunun bir milat olmasını diliyorum’dedi.
 

Yükselir, şu yorumu yaptı: 

”Trendyol Süper Ligin 15. hafta müsabakalarında çift sarıdan Ankaragücülü oyuncunun kırmızı kart görmesi ve akabinde Çaykur Rizespor’un attığı 1-1’i sağlayan beraberlik golü sinirleri germiş görünüyor.  Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Halil Umut Meler’e yönelik  saldırıyı ve üzücü olayları büyük bir endişeyle takip ettik.  Sporun temel değerlerine zarar veren bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

BU SALDIRI TÜRK FUTBOLUNA YAPILDI

Türk futbolunun marka değerini, Türk futbolunun imajını yurtdışında özellikle zedeleyen bu olaylar, futbola büyük zarar vermektedir. Resmen şok geçirdik, Başkan ve yanındaki arkadaşları bir hakeme niye böyle saldırır? Yerdeki hakeme niye tekme atarlar? Anlamak mümkün değil.  Bu saldırı Türk futbolunun marka değerine, futbolun emekçilerine, futbola aşık çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerine karşı yapılmıştır.


Bu olaydan futbolun tüm paydaşları gereken dersleri çıkarmalıdır. TFF’nin bu anlamda gerekli önlemleri alacağına inanıyorum”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın