“YEŞİL DEVRİM” KARACADAĞ BEREKETİ ORGANİK TARIM

Himalaya dağları eteklerinde yetişen çeltik pirinci gibi Siverek Karacadağ da yetişen celtik şeker içermedigi için özellikle günümüzde insan sağlığı açısından her derde deva.Günümüzde beyaz buğday ununda...

 “YEŞİL DEVRİM” KARACADAĞ BEREKETİ ORGANİK TARIM

12.02.2021 - 12:52

Güncelleme : 12.02.2021 - 12:54

Himalaya dağları eteklerinde yetişen çeltik pirinci gibi Siverek Karacadağ da yetişen celtik şeker içermedigi için özellikle günümüzde insan sağlığı açısından her derde deva.

Günümüzde beyaz buğday ununda bulunan seker oranı insan sağlığını önemli derecede tehdit ettiğini bilim adamları tarafından belirtilmektedir.

Bu yazım da Mezopotamya Coğrafyasında helallığı sağlıklı besleyici özelliği ile günümüz de ki hastalıklara bir şifa olduğu gerçeğidir.

Sanlıurfa Vekilimiz M. Kasım GÜLPINAR ve Siverek Belediye Başkanı Ayşe CAKMAK Bacımız Siverek Tarım ve Gıda ürünleri konusunda bölge insanlarına hayati derecede çalışmalar içinde olacaklarını belirtmesi Esnaf acısından sevindirici bir gelişmedir.

Siverek ilçemizde ki yetiştirilen Nar, Badem, üzüm meyvesi ve buna benzer sebze ve meyvenin, yiyecekletin hikayeleri ile beraber insan yaşamında kanserojen hastalıklara tehlike ve tehditlerine nasıl iyi geldiğini yazacam.

Kış aylarında Karacadağ a yağan karların erimesi sonucu derelerden akan kar suları ve göletlerde biriken sular ile yetişen Siverek Karacadağ pirinci şeker, glikoz icermediği nedeni ile insan sağlığı ve özellikle şeker hastaları için çok faydalı Protein içermekte.

Bu nedenle Büyüksehir Bsk Zeynel Baskan ve Sayın vekilimiz M.Kasim GÜLPINAR Beyin Bölgede tarımsal ürün yetiştirici esnaf kesimi nin yüzlerini güldürecek.

Siverek TAKORAN Vadisinde Fırat sularının Bölge insanı için önemli derecede temiz ve taze Sebze Meyve bakimindan çevre illerden değil bizzat Sanlıurfa ve Bölge insanına önemli bir ekonomik geçim kaynağı olacaktır.

Akçakale Sınır kapısından Ülkemiz e getirilen ne olduğu belirsiz beyaz buğday halkımızın ve insanlarımızın hayatını olumsuz yönde ekilerken Kanser hastalıkların çoğalmasına neden olmaktadır.

Bu konuda Sayın Milletvekilleri çok duyarlı olmaları gerekir. Hassaten bu konuda Şanlıurfa lı tüm vekillerden rica ediyoruz.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın