URFA’DA BİR HUSUMET DAHA BARIŞLA NOKTALANDI

Şanlıurfa’da Aslan ailesi arasında 3 aydır süren husumet Modanlı aşiretinin kanaat önderi Mehmet Ataş’ın düzenlediği barış merasimi ile iki aile husumete son verdi.Modanlı aşireti kanaat önderi Mehmet At...

 URFA’DA BİR HUSUMET DAHA BARIŞLA NOKTALANDI

07.11.2021 - 14:24

Güncelleme : 07.11.2021 - 14:24

Şanlıurfa’da Aslan ailesi arasında 3 aydır süren husumet Modanlı aşiretinin kanaat önderi Mehmet Ataş’ın düzenlediği barış merasimi ile iki aile husumete son verdi.

Modanlı aşireti kanaat önderi Mehmet Ataş ve Abdullah Ataş’ın düzenlediği ve iki aile fertlerinin katıldığı barış yemeği Modanlı Taziye Evinde yapıldı.

Program Kuran’ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.  Her iki ailelerin büyükleri, barış yemeğinin ardından el sıkışarak birbirlerinden helallik diledi. Barış yemeğine her iki ailenin önde gelenleri katıldı.

Modanlı aşireti kanaat önderi Mehmet Ataş düzenlenen barış yemeği ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Her iki aileye de çok teşekkür ediyorum. İki taraf da amcaoğullarıdır. Aralarına girdik bizleri kırmadılar kendilerine aile büyükleri ne teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya gelen her iki aile fertlerine ayrıca teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun.” Dedi.

Barış yemeğinde konuşan ve barışa vesile olan isimlerden biri olan Abdullah Ataş’ta yaptığı açıklamada; “Bugün çok hayırlı bir işe hepimiz tanıklık ediyoruz. Amcam ile birlikte bize bu aileler ile ilgili iletişim anlamında ciddi bir imkan yarattı. Hem ben, hem amcam Mehmet Ataş olmak üzere vesile olduk. Heselmaa Aşireti ne mensup Aslan ailesi bu aşiretin içerisinde iki ailenin birbirleri ile yaklaşık 3- 5 aylık bir husumeti oluştu. Büyük uğraşlar ile birlikte bu ana tanıklık ediyoruz. Burada bulunan bütün herkese öncelikle teşekkür ediyoruz. Bizim asıl ihtiyacımız olan barıştan yana fayda sağlayacak iletişimleri sağlamak. Bugün bize bu alanda vesile olduğu için gerçekten mutluyuz ve öncelikle ile amcam Mehmet Ataş her iki ailenin büyüklerine ve diğer aile fertleri ne teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Okunan Kuran’ı Kerim, yapılan duaların ardından yenilen yemekle her iki aile fertleri el sıkışarak barıştılar.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın