Urfa’da 4 milletvekili olan partinin ismi değişiyor! İşte konuşulan isim…

Urfa'da 4 milletvekili olan partinin ismi değişiyor! İşte konuşulan isim...

 Urfa’da 4 milletvekili olan partinin ismi değişiyor! İşte konuşulan isim…

24.09.2023 - 16:39

Güncelleme : 24.09.2023 - 16:39

Urfa’da 4 milletvekili olan partinin ismi değişiyor! İşte konuşulan isim…

Yeşil Sol Parti, 15 Ekim’de gerçekleştireceği büyük kongre öncesi yeni döneme hazırlanıyor. Şanlıurfa’dan da 4 milletvekili çıkaran Yeşil Sol Parti’nin yeni eş başkanları olarak Hatimoğulları ve Bakırhan, öne çıkan isimler olarak belirlendi. Parti, yeni dönemde tüm siyasi aktörlerle müzakereye açık olduğunu vurguluyor.

Yeni dönemde Yeşil Sol Parti’nin ana gündem maddesi, Kürt sorununun çözümü olacak. Parti, “Kürt sorununun demokratik çözüm yolları” konulu bir kampanya başlatmayı planlıyor ve bu çerçevede iktidar ve muhalefet temsilcileriyle görüşmeler yapmayı hedefliyor.

1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla birlikte parti, Kürt sorununun çözümünün önemini vurgulayan bir açıklama yapacak. Bu açıklamada aynı zamanda yeni anayasa tartışmalarına da değinilecek ve olası bir “Yeni Anayasa Masası”na katılım koşulları ele alınacak.

Yeşil Sol Parti, yerel seçim stratejisini de ele almaya başlıyor. Kongreden hemen sonra büyükşehirlerde yerel seçim stratejisinin tartışılacağı geniş katılımlı bir yerel yönetim konferansı düzenlemeyi planlıyor.

Parti yöneticileri, son seçimlerde “iktidara kaybettiren parti” konumunda olduklarını kabul ediyor ve yaklaşan yerel seçimlerde stratejilerini netleştirmek için acele etmeyeceklerini vurguluyorlar. Ayrıca, yerel seçimlerde iktidar dahil herkesle müzakereye açık olduklarını belirtiyorlar.

Şanlıurfa’dan da 4 milletvekili çıkaran Yeşil Sol Parti, 15 Ekim’de yapılacak kongrede yeni isim olarak  “Demokratik Halklar Partisi (DHP)” olarak belirtiliyor. Partinin yeni logosu ise HDP’nin logosuna benzer bir tasarıma sahip olacak.

Yeşil Sol Parti’nin yeni eş genel başkanları olarak Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın adları öne çıkıyor.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın