ŞUÇGAD, Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınadı

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Gazeteci Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınayarak "cezasız kalmasınlar" dedi.Gazeteci-yazar Levent Gültekin, Bakırköy'de 25 kişilik bir ...

 ŞUÇGAD, Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınadı

09.03.2021 - 14:30

Güncelleme : 09.03.2021 - 14:30

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Gazeteci Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınayarak “cezasız kalmasınlar” dedi.

Gazeteci-yazar Levent Gültekin, Bakırköy’de 25 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Murat Sabuncu ile yaptığı programa katılmak üzere gittiği Halk TV’nin Bakırköy’deki merkez binası önünde saldırıya uğradığını ifade eden Gültekin, “25 kişilik bir eşkıya grubunun saldırısına uğradım” dedi.

Saldırı sonrası birçok kişi tarafından tepki gelirken Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak’ta kınama mesajı yayınladı.

Gülebak; “Şiddetin, saldırının her türlüsüne karşıyız her zaman. Özellikle gazeteci olarak bizler her türlü baskı altında mesleğimizi icra etmeye çalışırken, birde böyle zorbaların saldırısına uğruyoruz. Gazeteci meslektaşımız Gültekin’e yapılan saldırı kabul edilemez. Bu saldırı ne ilk ne de son oldu. Doğru ve tarafsız bilgilenmesi için görev yapan gazetecilere yönelik şiddet artarak sürmekte ve gazetecilerin can güvenliğini tehdit altına girmekte. Gazeteci Levent Gültekin’e gerçekleştirilen saldırı ile ilgili tanıklara, kamera kayıtlarına rağmen saldırganlar genellikle serbest kalmakta ve ceza almamaktadır.

Gazeteci meslektaşımız Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza ve Halk TV çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ve yetkili kişilerden bu saldırıları gerçekleştirenlere karşı gerekli cezanın verilmesini istiyoruz” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın