Şanlıurfa’da yoğurt fiyatları cep yakıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde köy  yoğurdunun kilosu son gelen zamlar iler birlikte 27 liraya satılmaya başlandı.

 Şanlıurfa’da yoğurt fiyatları cep yakıyor

08.06.2023 - 13:17

Güncelleme : 08.06.2023 - 13:17

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde köy  yoğurdunun kilosu son gelen zamlar iler birlikte 27 liraya satılmaya başlandı.

Tarım ve Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa’da son gelen zamlar ürünlere yansımaya başladı. Besiciliğin yoğun yapıldığı Siverek ilçesinde de süt ve süt ürünleri oldukça talep görüyor.

Şanlıurfa’da canlı hayvan ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Siverek’te besiciler artan yem fiyatlarından dolayı hayvan yetiştiriciliği yapmak istemiyor.  Bölgede azalan besicilik ve her gün dolar bazında yapılan yem artışları Siverek’te özellikle  süt ve süt  ürünlerine yansımaya başladı.

Süt ve süt ürünleri satan Celal Yalay, bir hafta önce 20 liraya satılan köy yoğurdunun şu anda 27 liraya satıldığını belirtti.

YOĞURT FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Uzun yıllardır Siverek’te başta peynircilik ve diğer süt ürünlerini  satan  Celal Yalay, fiyat atışları yüzünden kendilerinindi zor durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti” son günlerde  özelikle yoğurt fiyatlarında sürekli arış oluyor şu anda köyün yoğurdunun kilosu 27 TL olmuş taze peynirin fiyatı bir kilo 80 TL olmuş. Vatandaş bir hafta önce yoğurdun kilosunu 20 TL den alıyordu inanın bu artışlar yüzünden  süt ürünlerinin fiyatını utanarak vatandaşlara diyoruz bize besicide alıcıda bu atışlardan rahatsız durumdayız bu artışlar ne zamana kadar sürecek bizde bilmiyoruz, satıcı olarak da bu duruma birileri dur demeli Siverek tarihinde hiçbir  zaman bir kilo yoğurdun fiyatı doları aşmamıştı. Allah yardımcımız olsun” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın