Şanlıurfa’da taşlı sopalı miras kavgası: Yaralılar var

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, aile içindeki miras anlaşmazlığından kaynaklanan bir olayda, kız kardeşlerinin miras almasını kabullenemeyen kar...

 Şanlıurfa’da taşlı sopalı miras kavgası: Yaralılar var

27.09.2023 - 23:09

Güncelleme : 29.09.2023 - 14:32

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde, aile içindeki miras anlaşmazlığından kaynaklanan bir olayda, kız kardeşlerinin miras almasını kabullenemeyen kardeşler, adliye çıkışında babalarının kullandığı araca taş ve sopalarla saldırdılar. Saldırı sonucu 4 kişi darp edilerek yaralandı.

Olay, Haliliye ilçesine bağlı Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa Adliyesi’nde görülen miras davasının ardından yaşanan olayda, baba kızı Fatma Ç.’ye miras bırakmasını kabullenemeyen Bedir M., Ali M., Müslüm Ç. ve Mehmet K., babaları ile kız kardeşlerinin bulunduğu 65 DN 076 plakalı aracın önünü keserek taş ve soplarla saldırarak aracın camlarını kırdı.

 

4 KİŞİ YARALANDI

Kavga sırasında taş ve sopaların kullanılması sonucu Bedir M., Ali M., Müslüm Ç. ve Mehmet K. yaralandı. Olayı gören çevredekilerin hemen polise haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, güvenlik önlemlerini aldı, yaralıları ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki çeşitli hastanelere sevk etti. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

BABA VE KIZI GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili olarak baba ve kızı Fatma Ç.’nin ifadelerinin alınması için emniyete götürüldüğü öğrenildi. Ayrıca, yaşanan olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Miras anlaşmazlıklarının aile içinde şiddet olaylarına yol açmasının, tüm taraflar için olumsuz sonuçlar doğurabileceği bir kez daha vurgulanıyor. Toplumda benzer durumları önlemek ve çözmek için daha fazla farkındalık yaratma ihtiyacı gündeme gelirken, bu tür olayların yargı tarafından adil ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması önem arz ediyor.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın