Şanlıurfa Tarım Müdürü’nden kavun serasına moral ziyareti

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Eyyübiye İlçesine bağlı Keser dede kırsal Mahallesinde İbrahim Kaya'ya ait kavun serasını ziyaret et...

 Şanlıurfa Tarım Müdürü’nden kavun serasına moral ziyareti

07.06.2024 - 9:46

Güncelleme : 07.06.2024 - 9:46

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Eyyübiye İlçesine bağlı Keser dede kırsal Mahallesinde İbrahim Kaya’ya ait kavun serasını ziyaret etti.

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Eyyübiye İlçesine bağlı Keser Dede kırsal Mahallesi’nde İbrahim Kaya’ya ait kavun serasını ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Bekir Erol AK ve üretici İbrahim Kaya ile birlikte serada yerinde tespit çalışmaları yapan Aksoy, kavun üretimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Aksoy, kavunun sıcak ve kuru bir havayı sevdiğini, soğuk havalarda kavun üretiminin yapılamayacağını belirterek, “Kavun sıcak ve kuru bir havayı sever. Soğuklarda kavun üretimi yapılamaz, yazın ideal 25 derecede kavun üretimi yapılabilir.” dedi. Bu açıklamalarıyla, doğru iklim koşullarının kavun üretimindeki önemine dikkat çekti.

Seradaki incelemeler sırasında Aksoy, çiftçi İbrahim Kaya’nın serada özenle çalıştığını belirterek, çiftçinin emeğine duyduğu saygıyı ifade etti.

Aksoy, “Çiftçimiz, alın teri ve akıl teri dökerken biz de üreticilerimizi ziyaret ederek moral buluyoruz.” diyerek çiftçilere destek vermenin ve onların yanında olmanın önemini vurguladı.

Mehmet Aksoy, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, üreticilerin gayretlerini yerinde görmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Tarım sektörünün önemine ve çiftçilerin emeğinin değerine dikkat çeken Aksoy, “Çiftçimiz, alın teri ve akıl teri dökerken biz de üreticilerimizi ziyaret ederek moral buluyoruz.” diyerek İbrahim Kaya’ya ve tüm çiftçilere teşekkür etti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın