Şanlıurfa İtfaiyesi ve ŞUSKİ, sel ve su baskını için teyakkuzda!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve ŞUSKİ ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış ...

 Şanlıurfa İtfaiyesi ve ŞUSKİ, sel ve su baskını için teyakkuzda!

22.03.2024 - 12:11

Güncelleme : 22.03.2024 - 12:11

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve ŞUSKİ ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarısının ardından akşam saatlerinde başlayan yağmur sonrası teyakkuza geçti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarısının ardından hızla teyakkuza geçti. Akşam saatlerinde başlayan yağışın etkilerini en aza indirmek amacıyla ekipler, belirli aralıklarla artan yağışlara karşı hazır bekledi.

 

Şanlıurfa İtfaiyesi ve ŞUSKİ, sel ve su baskını için teyakkuzda!

 

Yağışın başlamasıyla birlikte, itfaiye ekipleri ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü sahaya indi ve muhtelif su birikintilerinin oluştuğu bölgelere anında müdahale etti. Özellikle merkezde, Süleymaniye Mahallesi, Akçakale yolu, Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi, Karakoyunlu deresi, Cavşak deresi, Direkli mahalleleri gibi riskli bölgelerde ekipler, taşkın yaşanmaması için önlem aldı.

 

Şanlıurfa İtfaiyesi ve ŞUSKİ, sel ve su baskını için teyakkuzda!

Şanlıurfa İtfaiyesi resmi hesabından yapılan açıklamada, “İhtiyaç Anında Yanınızdayız” diyerek, olası sel, su baskını ve aksamalara karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğu belirtildi. Daire Başkanı, Şube Müdürleri, nöbetçi amirler ve personelin, halkın güvenliği için gece gündüz sahada görevlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Yağışın devam etmesi halinde itfaiye ve ŞUSKİ ekiplerinin görevlerinin başında olacağı bildirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların da dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmalarını istedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın