Ş.U.A.İ.H.L. DİNİ MUSİKİ OKULUNDAN ŞEB-İ ARUZ TÖRENİ

Türkiye'de yalnızca 10 ilde bulunan ve biri de Ş.Urfa'da olan Ş.U.A.İ.H.L. Dini Musiki okulu 22 Aralık 2021 Salı günü geniş kapsamlı bir etkinlikle sahneye çıktı.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salon...

 Ş.U.A.İ.H.L. DİNİ MUSİKİ OKULUNDAN ŞEB-İ ARUZ TÖRENİ

30.12.2021 - 12:19

Güncelleme : 30.12.2021 - 12:19

Türkiye’de yalnızca 10 ilde bulunan ve biri de Ş.Urfa’da olan Ş.U.A.İ.H.L. Dini Musiki okulu 22 Aralık 2021 Salı günü geniş kapsamlı bir etkinlikle sahneye çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda tertiplenen programın muhtevası Mevlana’yı anma ve Şeb-i Aruz’du.

İlk önce okul müdürü Mehmet AKCAN kurumlarının tarihçesi ve hizmetlerini belirten bir genel açıklama yaptı

Açılış konuşması akabinde Okul öğretmenlerinden Neyzen Mehmet HALLAÇ şefliğinde 9, 10 ve 11. sınıflardan seçilen talebelerden müteşekkil topluluk tarafından, ilahi, salavat, Kur’an tilaveti kasideler vb. okundu.

Bu genç tasavvuf müziği icracıları Segah, Hüseyni vb. makamlarda eserleri koro ve solo icra ettiler.

Dini Musiki Proje Bölümü öğrencilerinin ilahileri ardından okula(uzun yıllar hizmetleri geçen) kadim eğitimcileri: Em. Okul. Mdr. Kenan KAHRAMAN, İbrahim Halil RENÇBER ve Ahmet NAS kısa kısa onore etmek amaçlı sahneye çağrıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT, Memur Sen. ve Eğitimbir Sen. Şb Bşk. İbrahim COŞKUN ve protokolün de hazır bulunduğu programa dinleyici olarak katılan öğrenci velileri, öğrenciler, öğretmenler ve seçkin davetlilerle Şeb-i Aruz coşkuyla kutlandı.

Böyle manevi değeri yüksek bir etkinliği tertip eden Okul Müdürü Mehmet AKCAN’ı ilgili(Dini Musiki Bölümü) Mdr. Yrd. Uğur KAPLAN’ı ve Şef Mehmet HALLAC’ı kutluyor varlıklarını bir kazanç olarak görüyor, bizler de basın kurumumuz namına destekliyoruz

A. Gül NAS

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın