ÖZASLAN: MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ MİLLETVEKİLLERİMİZİN AYIBIDIR

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan: Vatandaşlarımızın başka illere işçi olarak gitmesinin ayıbı milletvekillerimizin ayıbıdır. Gurbet ellerde yaşanan sorunlarda herhangi bir çalışma yapmayan milletve...

 ÖZASLAN: MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ MİLLETVEKİLLERİMİZİN AYIBIDIR

09.07.2021 - 10:30

Güncelleme : 09.07.2021 - 10:30

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan: Vatandaşlarımızın başka illere işçi olarak gitmesinin ayıbı milletvekillerimizin ayıbıdır. Gurbet ellerde yaşanan sorunlarda herhangi bir çalışma yapmayan milletvekilleri vatandaşlarına yeteri kadar yardımcı olmuyor. Dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanları il başkanlık binasında Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

İl Başkanı Özaslan şimdiye kadar yaptıkları ve hazırladıkları raporlar hakkında gazetecilere bilgiler verdi.

Özaslan, İşsizlik GAP projesinin bitirilememesi, Mevsimlik tarım işçileri sorunu hakkında hazırlanan raporu siyasilere sunacağını ayrıca STK’larla ortak hareket edeceklerini, OSB nin hareketlendirilmesi gerektiğini, Şanlıurfa’nın sanayi konusunda ataklar yapılması gerektiğini belirterek hazırlanan raporları basın mensupları ile paylaştı.

Huda Par Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan” Her yıl binler insanımız mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına çıkmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da tarım alanında yükselen maliyet ücretleri nedeniyle çiftçi üretim yapamadığından dolayı işçi çalıştıramıyor. Bu nedenle buradaki mevsimlik tarım işçilerimiz dışarı illere gitmek zorunda kalıyor” dedi

Hazırladığı rapor ile yetkililerin bu konuda bir çalışma yapmasını isteyen İl Başkanı Emin Özaslan “Vatandaşlarımızın başka illere işçi olarak gitmesinin ayıbı milletvekillerimizin ayıbıdır. Gurbet ellerde yaşanan sorunlarda herhangi bir çalışma yapmayan milletvekilleri vatandaşlarına yeteri kadar yardımcı olmuyor. Mevsimlik işçi olarak başka illere giden vatandaşların çocuklari da bu durumdan büyük mağduriyet yaşıyor, okula gidemiyor. Ben sınava giremeyen çocuğun sözlerinin boğazına dügümlendiğini gördüm. Bu çocukların eğitimden uzak bir şekilde yaşam şartlarının zor oldugu bir yerde yaşam sürmesi gerçekten üzücüdür” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın