KYK yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, üniversite yurt başvurularının 2 Eylül'e kadar süreceğini açıkladı.
 KYK yurt başvuruları başladı

29.08.2023 - 15:13

Güncelleme : 29.08.2023 - 15:13

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, üniversite yurt başvurularının 2 Eylül’e kadar süreceğini açıkladı.

Osman Aşkın Bak, üniversitelerin merakla beklediği KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurtlarındaki yeni dönemle ilgili önemli açıklamalarda yer aldı. Üniversite yurt başvurularının gidişatını duyuran Bakan Bak, kayıt başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Bakan Bak, üniversitelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen KYK yurtları başvuru sürecini, 2 Eylül’e kadar devam edeceklerini ifade etti. Bu süre içerisinde başvurularını tamamlamalarını sağlayan Bakan Bak, başvuruların 2 Eylül günü saat 23:59’a kadar kabul edildiğini vurguladı.

Bakan Bak’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

” 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB Yurt başvuruları başladı. 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek.

Bu yıl öncelik gruplarımıza depremzede öğrencilerimizi dahil ettik. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Süreci istismar etmeye çalışanlara itibar etmeyin devletimize güvenin. Yurt başvuru sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın