KANAYAN YARALARIMIZ

Değerli okuyucular, 2011 yılında başlandığı söylenen Akziyaret sulama grubu projesinin yapımına henüz başlatılmamış olması düşünülür gibi değil. Şanlıurfa'nın gelişen ve büyüyen Karaköprü ilçesine bağlı 40 m...

 KANAYAN YARALARIMIZ

18.03.2021 - 12:12

Güncelleme : 18.03.2021 - 12:12

Değerli okuyucular, 2011 yılında başlandığı söylenen Akziyaret sulama grubu projesinin yapımına henüz başlatılmamış olması düşünülür gibi değil. Şanlıurfa’nın gelişen ve büyüyen Karaköprü ilçesine bağlı 40 mahalle ( köy) sakinleri tarlalarına su gelmesini beklemektedir. Birçok köy halkı bu sulama projesinde umudunu kesmiş durumda. Çoğu çareyi kendi tarlalarında kuyu vurarak su ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Suya çare bulan bazı köylüler, maalesef tarlalarına gitmek için bir türlü yol bulamıyorlar. Çünkü hiç kimse kendi tarlasında yol yapılmasını istemiyor. Tarlasına giden köylüler arabalarını tarlasında n 500 metre uzaklıktaki ana yolda bırakmak zorunda kalıyor. Tarlasında piknik yapmak isteyen insanlar bu uzak mesafede getirdikleri eşyalarını omuzlarına yükleyip götürmek zorunda kalıyorlar.

Maalesef birbirinin tarlalarından geçmesine izin vermeyenler arasında kavgalar çıkıyor ve karşılıklı silahlar çekiliyor. Birçok köylerde bu yol yapımları için köy halkı dilekçe yazıp bulunan ilçe belediyesine vermişler. Fakat hiç bir sonuç almamışlar. Tülmen, İsaören, Kırkpınar, Remzi köyü ve daha onlarca köyde bu yol sorunu yaşamaktadır. Köylülerin tek istekleri bir an önce bahçelerine gidebilmek için devletten kendilerine yol yapılması. Bunun için isyan etmektedirler. Dedikleri tek şey: ” Yol için birbirimizi mi öldürelim? Neden devlet bize çare bulmuyor? Her gün kavga ediyoruz. Birgün muhakkak birileri bu yol için birbirini öldürür. Söylemedik demeyin!” diyorlar.

Belediyelerin ve yetkili kurumların bu konuda biran önce harekete geçmesi gerekli. Ve köylülerin sesini duymamazlıktan gelmeyin.  İnsanlar birbirini öldürdükten sonra mı uyanacağız, yada harekete geçeceğiz? O zamanda yapılan yolların hiçbir önemi kalmayacaktır.

Allah’a emanet olun.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın