Gazeteciler ne zaman aşı olacak?

Koronavirüs salgını başladığı günden beri gazeteciler uygulanan yasaklardan muaf tutularak çalışmaya devam ediyor. Salgın hastalığa rağmen gazetecilerin çalışma devam ettiğini ifade eden Gazeteci ve Yazarlar...

 Gazeteciler ne zaman aşı olacak?

02.03.2021 - 10:42

Güncelleme : 02.03.2021 - 10:42

Koronavirüs salgını başladığı günden beri gazeteciler uygulanan yasaklardan muaf tutularak çalışmaya devam ediyor. Salgın hastalığa rağmen gazetecilerin çalışma devam ettiğini ifade eden Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, Küresel Gazeteciler Konseyi Şanlıurfa il Temsilcisi Celal Çiftçi; basın çalışanlarının aşılama programına öncelikli olarak dahil edilmesini istedi.

Türkiye’de 13 Ocak tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı olması ile başlayan koronavirüs aşı süreci devam ediyor. Bu güne kadar aşı olan yaklaşık 9 milyon kişi başta sağlık çalışanları olmak üzere belli bir yaş seviyesinin üstünde olanlardan oluşuyor. İlk aşamada aşı yapılanlardan sonra ikinci aşamada İç işleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı personelleri ve bu bakanlıklar bünyesindeki kişilere aşı yapılacak. Üçüncü ve son aşama olan dördüncü aşamalarda ise yaş faktörüne göre sırası gelen bireyler aşı olacak.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı aşılama programında binlerce çalışanı olan ve salgın başladığı günden beri sokakta olan basın çalışanları için herhangi bir öncelik yapılmadı. Açıklanan programda kendilerine öncelik verilmeyen sektör çalışanları risk altında çalışmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, Küresel Gazeteciler Konseyi Şanlıurfa il Temsilcisi Celal Çiftçi, ”2020 yılının Mart ayından beri ülke olarak Koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Bir yılı geride bıraktığımız bu süreçte birçok sektör zor zamanlar yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık iki aydır ülkemizde bu salgın hastalığa karşı aşılama yapılıyor. Aşılama sağlık çalışanlarından ve yüksek risk gruplarından başladı. Ancak bir yılı bulan salgın hastalık sürecinde bütün risklere rağmen sahada çalışmaya devam eden gazeteciler aşılama programında öncelikli yer bulamadı. Mevcut program dahilinde sektör çalışanları yaş faktörüne göre aşı olacak. Binlerce çalışanı olan ve zorlu çalışma şartlarına rağmen görevlerini ifa etmeye çalışan gazeteciler bu hastalık sürecinde yüksek risk altındadır. Korona virüs salgını başladığı günden beri 21 basın çalışanı arkadaşımızı hastalık nedeniyle kaybettik.  Bu nedenler göz önünde bulundurularak  basın çalışanlarının öncelikli aşılama programına alınması gerekiyor’’ dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın