Enflasyon verileri açıklandı: Bakan Şimşek’ ten ilk açıklama

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustos ayı enflasyon verilerinin hemen ardından açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "Şu an geçiş dönemi...

 Enflasyon verileri açıklandı: Bakan Şimşek’ ten ilk açıklama

04.09.2023 - 13:15

Güncelleme : 04.09.2023 - 13:15

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustos ayı enflasyon verilerinin hemen ardından açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Şu an geçiş dönemindeyiz ve enflasyonun kontrol” başlatılması ve daha sonra düşürülmesi için yapılması gereken adımlar atacağız” paylaşımda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyonunun kamuoyunda duyurusunu yaptı. Rapora göre, ağustos’ta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 9,09 oranında artış gösterdi ve yıllık bazda yüzde 58,94’e yükseldi.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten enflasyonla mücadelenin kararlılık mesajı geldi. Bakan Şimşek, ” enflasyonla mücadelede kararlı oldukları paylaşımı geldi.

Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın