ELON MUSK’A ‘NEMRUDUN KIZI’ TÜRKÜSÜ SÖYLETİLDİ

Şanlıurfa’nın kültürel değerlerine sahip çıkmak  ELON MUSK’A ‘NEMRUDUN KIZI’ TÜRKÜSÜ SÖYLETİLDİ

16.03.2021 - 16:26

Güncelleme : 16.03.2021 - 16:26

Şanlıurfa’nın kültürel değerlerine sahip çıkmak ve gençlere teknolojiyi sevdirmek için yapay zeka programı ile Elon Musk’a ‘Nemrudun Kızı’ türküsü söyletildi.

Son zamanlarda Şanlıurfa’nın tarihi değerlerini yapay zeka ile canlandırarak mizahi bir bakış açısı katan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Bilgi Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berkan Aydilek, Bilimin ana merkezi Şanlıurfa’da gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi hedefliyor.

Kentin önemli değerlerinden Kazancı Bedih’in ‘Nemrudun Kızı’ şarkısını, dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Elon Musk’a yapay zeka ile söylettirerek teknolojiye mizahi bir değer katıldı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde 11 Nisan Kurtuluş Savaşında düşman işgalinde verdiği mücadeleyi yapay zeka ile renklendirerek ilk günkü heyecanı ile yansıtmıştı

 Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Doç. Dr. Berkan Aydilek, ‘Şanlıurfa’nın müzik değerlerinden biri olan Kazancı Bedih’e yapay zeka ile farkındalık oluşturmak istedim. Bunun amacı öğrencilerimin ve gençlerimizin teknolojiye ilgisini arttırmaktır.” Dedi

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek kimdir?

Doç. Dr. İbrahim Berkan AYDİLEK, 1981 yılında Şanlıurfa merkezde doğdu. İlkokulu Cengiz Topel okulunda, İngilizce hazırlık sınıfını, ortaokul ve daha sonra lise öğrenimi ise Şanlıurfa Anadolu Lisesinde 1999 yılında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde sırasıyla Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora diploma dereceleri aldı ve aynı zamanda 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Rektörlük Bilgisayar Okutmanı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak akademik ve idari görevlerine başladı.

2014 yılında Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı ve 2019 yılında ise Doçent unvanını aldı. Kariyeri boyunca çok sayıda çeşitli başarılı TÜBİTAK ve diğer projelerde, idari ve akademik görevlerde yer aldı. Bunların içinde; Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcısı, Anabilim Dalı Başkanı, Bilgi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Yardımcısı, Proje Destek Ofisi Koordinatörü, Mühendislik Fakültesinde Kurul Başkanlığı ve Üyeliği, Bilgi Sistemi Otomasyon Sorumlusu gibi başlıca görevleri ve çok sayıda danışmanlık, hakemlik ve bilimsel kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır.

Temel uzmanlık alanları olan Bilgisayar Bilimleri, Yazılım, Yapay Zeka, Veri Madenciliği, Makine Öğrenmesi gibi güncel konularda çok sayıda Ulusal ve Uluslararası akademik çalışmaları mevcuttur. İyi derece İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın