Dikkat! Fazla tüketince ölüme neden oluyor

Normal hayatımızda tükettiğimiz bazı besinlerin aşırı şekilde kullanılması kötü sonuçlara yol açabiliyor.

Doğada   Dikkat! Fazla tüketince ölüme neden oluyor

Normal hayatımızda tükettiğimiz bazı besinlerin aşırı şekilde kullanılması kötü sonuçlara yol açabiliyor.

Doğada bulunan her besin, birçok faydaya sahipken aynı zamanda tüketilme şekillerine ve oranlarına bağlı olarak hayati riskler ortaya çıkarabilir. Özellikle fazla tüketildiğinde ölüme neden olabilecek bazı gıdaların farkında olmak, yaşamınızı kurtarabilecek önemli bir bilgidir.

KAHVE

Kahve, kafein içeriği ile her ne kadar faydalı olsa da tüketim oranına bağlı olarak büyük riskler de taşır. Günde 6 fincandan fazla kahve içilmesi, büyük risk taşır. Özellikle kalp-damar rahatsızlıkları veya tansiyon gibi kronik hastalığı bulunan kişilerde çarpıntı, kalp ritim bozukluğu gibi sorunlara neden olabilir.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ

Kayısı, içeriğindeki yoğun antioksidan ve lif sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını destekler. Üstelik aynı zamanda bağırsaklarda bulunan zararlı bakterileri de ortadan kaldırarak bağırsak florasını düzenler. Fakat olgunlaşmamış kayısının içeriğindeki maddeler de olgunlaşmamış olması nedeniyle kayısı çekirdeği, zehir etkisi ortaya çıkarabilir.

MUZ

Muz içeriğindeki yüksek lif ile bağırsak sisteminde düzenleme işlemini sağlayan faydalı besinlerden biridir. Fakat yoğun tüketimi kabızlık problemine neden olurken aynı zamanda soyarken liflerin bir kısmının üzerinde kalması, migreni tetikleyebilir. Ayrıca muzun fazla tüketimi, hiperkalemiye neden olarak kalbe zarar da verebilir.

SU TÜKETİMİ

Her zaman bol su içilmesine dair bilimsel uyarılar aldığımız için su tüketiminin zararlı olduğunu duymak şaşırtıcı olabilir. Fakat 3 litreden fazla içine su, sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Kanın su oranındaki artış, akış hızını artırdığı için kalbin ritmini bozar. Bozulan kalp ritmi ise oldukça riskli sonuçlar ortaya çıkarır.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın