BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR TURİZM ETKİNLİKLERİ TAKDİR TOPLUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığına atandığından bu yana yaptığı başarılı çalışmalar ile takdir toplayan Niyazi Kocadağ, Şanlıurfa’nın tanıtımına da önemli faydaları oldu....

 BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR TURİZM ETKİNLİKLERİ TAKDİR TOPLUYOR

04.10.2021 - 14:10

Güncelleme : 04.10.2021 - 14:55

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığına atandığından bu yana yaptığı başarılı çalışmalar ile takdir toplayan Niyazi Kocadağ, Şanlıurfa’nın tanıtımına da önemli faydaları oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığı, Şanlıurfalı hemşerilerine yaşanan pandemi döneminde de kurallar çerçevesinde etkinlikler yapmak ve sunmak üzere kültür ve turizm alanlarında çalışmalarını sürdürmekte.

KENTİ HER YÖNÜYLE TANITTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığı, Türkiye’nin büyük illleri başta olmak üzere, Birçok şehirde Şanlıurfa Tanıtım Günleri´nde konukları adeta şehrimize taşıdı. Şanlıurfa’yı tanıtma noktasında son derece başarılı çalışmalarla ile Ankara ve İstanbul’a çıkarma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığı konuklara olan sıcak ilgisiyle de Şanlı şehrimizi en iyi şekilde temsil etti.

BİRÇOK KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLERE DE İMZA ATTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığı Niyazi Kocadağ ile birlikte birçok kültürel ve sosyal etkinliklere de imza attı. Tescilli yemeklerimizin yer aldığı Gastroshow, Yerel lezzetlerimizden olan Şire Şenliği, Şanlıurfa’nın kırmızı altını denilen İsotun farklı sunumlarıyla İsot Kahvaltısı gerçekleştirilerek Gastronomi alanında Şanlıurfa’ya büyük katkılar sağlandı.

Avrupalı Gençler Büyükşehri’n Sanat Sokağını gezdi. Tarihi mekanlarımızı gezerek şehrin tanıtımına katkı sağlandı.

Şanlıurfa’da bir ilk gerçekleştirilerek 11 Nisanda Şanlıurfa Kalesinde video mapping gösterisi yapılarak etkinliklere farklı bir boyut kazandırıldı. SOLOTÜRK gösterisi ve JÖAK timi üzüm salkımı helikopter gösterisi ile Şanlıurfa’lılar ilkleri bu dönemde gördüler.

Türkiye’de ilk olarak Rehberlik Sokağını Şanlıurfa’ya kazandırarak gençlerin burada vakit geçirerek eğitici ve öğretici faaliyetler yapmalarına fırsat tanındı.

AVM içerisinde Kültür ve Sanat Merkezi açılarak el sanatlarımıza yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin vakit geçirebileceği Satranç, dama vb. akıl oyunları alanları oluşturuldu. Bununla birlikte Kültür ve Sanat Merkezinde sergi alanı oluşturularak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Selçuk BALCI ve GRİPİN grubu konserleri düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Tarihi alanlarında (Gümrük Han ve Barutçu Han) sıra gecesi ekibimiz tarafından yerli ve yabancı ziyaretçilerimize açık hava konserleri düzenlendi.

Bunlar gibi birçok faaliyete kısa bir dönem içerisinde imza atan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire başkanlığı yaptığı başarılı çalışmalar ile taraflı, tarafsız tüm Şanlıurfalıların takdirini kazandı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın