BASININ GÖRÜŞ AÇISI DARALTILIYOR

Basına engel olmayın!Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gaze...

 BASININ GÖRÜŞ AÇISI DARALTILIYOR

03.05.2021 - 14:28

Güncelleme : 03.05.2021 - 14:28

Basına engel olmayın!

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi il temsilcisi Celal Çiftçi Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada basın kuruluşlarının çalışmasının önündeki bürokratik ve ekonomik engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Basın özgürlüğü konusunda her geçen gün daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Çiftçi, durumun vahim olduğunu dile getirdi.

Celal Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “ Yazılı ve görsel basında çalışma şartları bundan yirmi beş yıl önceye çok değişti. Gelişen teknoloji ve internetin dünyamıza girmesi ile eskiden günlerce uğraştığımız bir iş için şimdi dakikalar harcıyor. Bu bağlamada çalışma koşulları çok iyi şekilde değişti. Ancak bugün her türlü ekipmana sahip olmamıza rağmen, çeşitli nedenlerle basın emekçilerinin çalışmasına engel olunuyor. Kuruluşların faaliyetlerinde ki ekonomik yükler başta olmak üzere, bürokratik olarak ta basının görüş açısı daraltılıyor. Yapılanlar basının önünde bir set gibi durarak özgürlüğünü kısıtlıyor. Bu nedenler vatandaşlarımızın doğru ve güvenli habere ulaşma hakkını da ihlal ediyor. Hem halk için ve çalışan için, basın sözde değil, özde özgür olmalıdır. Bu vesile ile sahada çalışan tüm basın mensuplarının gününü tebrik ediyor, kaleminiz her daim güçlü olsun diyorum.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın