Araç sürücülerine müjde! Akaryakıta zamdan sonra indirim geliyor!

Uluslararası piyasalarda Brent petrolü, %0,50'lik bir azalışla 80,77 dolara gerileyen fiyatlar, otomobil sahipleri arasında heyecan yaratıyor. Sür...

 Araç sürücülerine müjde! Akaryakıta zamdan sonra indirim geliyor!

17.11.2023 - 9:30

Güncelleme : 17.11.2023 - 9:30

Uluslararası piyasalarda Brent petrolü, %0,50’lik bir azalışla 80,77 dolara gerileyen fiyatlar, otomobil sahipleri arasında heyecan yaratıyor. Sürücüler, akaryakıt fiyatlarına bir indirim yapılması bekliyor.

ABD’deki petrol stoklarındaki beklenenden fazla artış ve Çin’deki ekonomik endişeler, petrol fiyatlarını aşağı çekmeye devam ediyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin verilerine göre, ticari ham petrol stokları geçen hafta 3,6 milyon varil artarak 439,4 milyon varile yükseldi.

Ayrıca, ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ekim ayında aylık %0,5 düşüş kaydederek Nisan 2020’den beri en büyük düşüşünü yaşarken, yıllık artış beklentilerin altında %1,3 seviyesinde gerçekleşti.

Yatırımcılar aralık ayındaki Fed toplantısında faizlerin sabit kalacağına kesin gözüyle bakıyorlar. Ancak, gelecek yılın haziran ayında Fed’in faiz indirimine gideceği beklentileri güçleniyor.

Çin’deki ev fiyatlarındaki düşüşün, ülkedeki ekonomik göstergeler üzerinde olumsuz etki yaratması, petrol talebinin de zayıflayacağı endişelerini artırıyor. Ancak, OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporları, Çin ekonomisi ve petrol talebi konusunda olumlu tahminler sunarak, fiyatların daha fazla düşüşünü sınırlıyor.

Teknik olarak, Brent petrolde 81,33 – 81,57 dolar aralığının direnç, 80,01 – 79,59 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenmesi öneriliyor.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın