Altın fiyatlarında son durum

Altının gram fiyatı ne kadar? Altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatlarında artış var mı? Altın fiyatları son günlerd...

 Altın fiyatlarında son durum

27.07.2023 - 14:36

Güncelleme : 27.07.2023 - 14:36

Altının gram fiyatı ne kadar? Altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatlarında artış var mı? Altın fiyatları son günlerde tekrar tırmanışa geçti.  İşte altın fiyatlarında son durum…

Altın ve Döviz fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Dün itibarı ile gram altın fiyatı 1.708 liradan kapandı. Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı dün açıklandı. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından piyasalar hareketlenmeye başladı . Altın fiyatları yükselişe geçti.

Yeni gün itibarı ile altın fiyatlarındaki yükseliş tekrar başladı. Gram altın bugün 1.714 liradan işlem görüyor. Piyasada çeyrek altın 2 bin 820 lira, Cumhuriyet altını da 11 bin 370 liradan satılıyor.

FED kararının ardından konuşan Jerome Powell şu ifadelere yer verdi;

“Tüketici harcamalarında büyüme yavaşladı. İstihdam hala güçlü bir hızla büyüyor. İşgücü arzı ve talebi arasında daha iyi bir dengelenmenin devam eden işaretlerini görüyoruz. İş gücü talebi hala arzı önemli şekilde aşıyor. Enflasyon bir miktar yavaşladı. Enflasyon bekleyişleri işi çıpalanmış olmaya devam ediyor. Yüzde 2 hedefine dönülmesi için ise uzun bir yol var. Enflasyonun Fed’in çifte hedefine yarattığı riskler konusunda oldukça özenliyiz. Yapılan faiz artırımlarının tam etkilerinin gerçekleşmesi zaman alacak. Toplantıdan toplantıya verileri takip ederek karar almaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın