Vatandaşları yakından ilgilendiren inşaatlar Şanlıurfa’da yükseliyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Şanlıurfa’da zarar gören yapıların y...

 Vatandaşları yakından ilgilendiren inşaatlar Şanlıurfa’da yükseliyor

03.08.2023 - 15:20

Güncelleme : 03.08.2023 - 15:20

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Şanlıurfa’da zarar gören yapıların yerine yapımına başlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından temeli atılan 4 bin 562 kalıcı konutun inşası sürüyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 İlde büyük yıkım ve can kayıpları meydana geldi.

Şanlıurfa’da da birçok bina depremlerden etkilendi. Deprem sonrası kullanılamaz hale gelen yapılar   için Şanlıurfa’da yapılması planlanan 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evlerinden temeli atılan 4 bin 562 konutta çalışmalar devam ediyor.

Hızla yükselen inşaatların yapımına   EyyübiyeKaraköprü ile Birecik ilçesinde başlandı. Konutların en kısa sürede tamamlanarak depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ”

Süreç hakkında bilgiler veren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, şu ifadelere yer verdi; “Eyyübiye, Birecik, Karaköprü ilçelerimizde konutlar hakikaten çok hızlı bir şekilde, hummalı bir çalışmayla Allah’ın izniyle kasım ayında bitecek şekilde devam etmektedir. Yine kırsalda etkilenen köylerimizde de konteyner kentlerimiz kuruldu. Vatandaşlarımızın orada hayatı idamesi devam ediyor. Artık köy konutları da, köy evleri de hızlı bir şekilde yapılıyor. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Kısa bir zaman içinde, 6 ay içinde, hem insanları psikolojik hem sosyolojik olarak, hem de her alanda iyileştirmek herhalde hiçbir ülkenin başarabileceği bir durum değildir. Ülke olarak, millet olarak ve devletimizin de güçlü dirayetiyle bu sürece geldik.”

“11’İNCİ AYIN ORTALARINDA BİTECEK DİYE PLANLIYORUZ”

Şantiye Şefi Emin Dirin, zemin+3 ve zemin+4 kat olarak projelendirilen etapta çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü aktararak, “Şu an kaba inşaatımız tamamen bitmek üzere, dış cephe mantolama imalatlarına başladık. Bir yandan da dış cephe boya imalatlarına başladık ve hızlı bir şekilde devam etmekteyiz. İnşaat çalışmalarımız 11’inci ayın ortalarında bitecek diye planlıyoruz, onun için inşaat çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan dış cephe boya imalatlarını yaparken diğer taraftan da daire içindeki pvc, çelik kapı gibi imalatların montajı tamamlanıyor.” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın