Urfa Maliyesi Binasız Kaldı

6 Şubat depreminde ağır hasar gören ve kullanılmaz hale gelen Şanlıurfa Defterdarlık Vergi dairesi depremden sonra kullanılmaz hale geldi bir katını geçici olarak kullandı. Ama bu seferde...

 Urfa Maliyesi Binasız Kaldı

28.04.2023 - 16:24

Güncelleme : 28.04.2023 - 16:24

6 Şubat depreminde ağır hasar gören ve kullanılmaz hale gelen Şanlıurfa Defterdarlık Vergi dairesi depremden sonra kullanılmaz hale geldi bir katını geçici olarak kullandı. Ama bu seferde Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinden sonra zemin katı su doldu, zemin katta kullanılmaz hale geldi.

Defterdarlık binasına kokudan ve haşereden içeri girilmiyor memurlar dışarda konteyner da işlem yapmaya çalıyorlar. Burada da çok küçük iş ve işlemlerin hepsi sarkıyor. Tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçlarını novada parka giderek karşılıyorlar özellikle kadın çalışanlar çok mağdur ve rahatsız oluyorlar. Başta Büyükşehir, ilçe Belediyeleri ve resmî kurumlardan kimse yardımcı olmuyor.

Konu ile ilgili vatandaşların görüşleri ise ; Maliye bakanı Nurettin Nebati Urfalı ama şehrin en büyük kamu kurumlarından biri (bakana bağlı) şuanda 50 metrelik alanda, 2 milyonluk şehire hizmet vermeye çalışıyorlar.

Maliyenin bir kısmının Suruç’ta olduğunu, bir kısmının burada olduğunu, vatandaşın, memurların ciddi sorun yaşadığını, geçicide olsa yeni Maliye binasının ivedi tahsis edilmesi gerektiğini belirtiler.

DEPREMDE HASAR ALAN MEVCUT BİNA YIKILACAK

Öte yandan depremde hasar alan mevcut binanın yıkılacağı öğrenildi. Kolay ulaşılabilir yerde olduğu için Vergi Daireleri ile Defterdarlığı içinde barındıracak modern binanın aynı yerde inşa edilmesi isteniyor. Bu konuda son kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek.

Söz konusu binada Topçu Meydanı, Şehitlik ve Göbeklitepe Vergi Dairelerinin yanı sıra Defterdarlık-Muhasebe – Muhakemat Müdürlükleri ile PTT Şubesi bulunuyordu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın