TOKİ’nin Suruç’taki 250 Konut Projesi neden hâlâ başlamadı?

Gelecek Partisi 28. Dönem İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılması planlan...

 TOKİ’nin Suruç’taki 250 Konut Projesi neden hâlâ başlamadı?

29.08.2024 - 9:48

Güncelleme : 29.08.2024 - 9:48

Gelecek Partisi 28. Dönem İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılması planlanan 250 sosyal konutun inşaatının uzun bir süredir başlamamasına yönelik vatandaşların mağduriyetini gündeme taşıdı.

Gelecek Partisi 28. Dönem İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılması planlanan ancak uzun süredir başlamayan 250 sosyal konut projesinin gecikmesi nedeniyle mağduriyet yaşayan binlerce vatandaşın sesini TBMM’ye taşıdı.

Demir, konuyla ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi sundu.

 

TOKİ’nin “İlk Evim” Projesi Gecikti, Vatandaşlar Mağdur Oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde TOKİ tarafından “İlk Evim” projesi kapsamında inşa edilmesi planlanan 250 sosyal konutun inşaatına henüz başlanmamış olması, bölge halkında büyük endişe yaratmış durumda. Milletvekili Doğan Demir, bu önemli projedeki gecikmenin yarattığı mağduriyetleri dile getirerek, vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanmasının aciliyetine dikkat çekti.

Demir, konut inşaatlarının başlamamasının vatandaşlarda haklı bir tedirginlik oluşturduğunu ifade etti.

 

Doğan Demir’in Bakan Kurum’a Yönelttiği Sorular

Milletvekili Demir, sunduğu soru önergesiyle, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan Suruç’taki bu projeyle ilgili yanıtlanmasını istediği şu soruları yöneltti:

 

1.Şanlıurfa Suruç’ta TOKİ tarafından yapılması planlanan 250 sosyal konutun inşaatına neden başlanmamıştır?

2.Projenin hayata geçirilmesi için belirlenen resmi başlangıç tarihi nedir? İnşaat çalışmalarına hangi tarihte başlanması öngörülmektedir?

3.İnşaatın başlamamasının gerekçesi olarak finansman, müteahhit seçimi veya başka bir teknik sorun mu söz konusudur? Varsa bu sorunların ne zaman çözüleceği planlanmaktadır?

4.Suruç’taki sosyal konut projesi hangi aşamadadır? Projenin ihalesi yapılmış mıdır, yapılmadıysa ihale tarihi belirlenmiş midir?

5.Bu projenin tamamlanma süreci ile ilgili bir zaman çizelgesi mevcut mudur? Vatandaşlara ne zaman teslim edilmesi planlanmaktadır?

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın