Tatlıses ateş püskürdü: “Urfa’m yoksa o zaman hiç bir yer olmayacak.!!”

Tatlıses ateş püskürdü: "Urfa'm yoksa o zaman hiç bir yer olmayacak.!!"
 Tatlıses ateş püskürdü: “Urfa’m yoksa o zaman hiç bir yer olmayacak.!!”

09.08.2023 - 17:49

Güncelleme : 09.08.2023 - 17:49

Tatlıses ateş püskürdü: “Urfa’m yoksa o zaman hiç bir yer olmayacak.!!”

Şanlıurfalı Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Kültür Yolu Festivalleri” projesinde Şanlıurfa‘nın yer almamasına tepki gösterdi.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Kültür Yolu Festivalleri” projesinde Şanlıurfa’nın yer almamasına tepki gösterdi. Proje kapsamında Gaziantep, Diyarbakır, Antalya gibi şehirlerde festivaller düzenlenmesine karşın Şanlıurfa’nın bu listede olmaması Tatlıses’i sosyal medya hesabından açıklama yapmaya yönlendirdi.

Tatlıses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “T.C’nin kültür yolu festivalinde Gaziantep, Diyarbakır, Antalya gibi şehirler yer alıyor da neden benim Şanlıurfa’m yok merakımdan soruyorum acaba vardı da ben mi atlamışım. Medeniyetler şehri Ş.urfam yoksa o zaman hiç bir yer olmayacak.!!” Sanatçı, proje kapsamında Şanlıurfa’nın yer almadığını belirterek, bu duruma dikkat çekti.

İbrahim Tatlıses’in bu açıklaması, Şanlıurfa’nın zengin kültürel mirası ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan bir kent olmasına rağmen “Kültür Yolu Festivalleri” projesinde yer almamasının Şanlıurfalılar tarafından nasıl değerlendirildiğini gösteriyor.

Projeye dahil edilen şehirlerde düzenlenecek festivallerle Türkiye‘nin farklı kültürlerini tanıtmayı amaçlayan Kültür Yolu Festivalleri, ülkemizin zengin kültürel çeşitliliğini ve tarihi zenginliklerini yansıtma hedefini taşıyor. Ancak bu projenin Şanlıurfa gibi önemli bir kültür ve tarih kenti için neden yer almadığına dair kamuoyunda soru işaretleri oluştu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın