Şanlıurfa’da resmen başladı: Tam 10 gün sürecek

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Fast food zincirlerinde ve toplu tüketim yerlerindeki yağlar ile ilgili bir denetim gerçekleştirdi.

 Şanlıurfa’da resmen başladı: Tam 10 gün sürecek

26.01.2024 - 13:42

Güncelleme : 26.01.2024 - 13:42

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Fast food zincirlerinde ve toplu tüketim yerlerindeki yağlar ile ilgili bir denetim gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün yaptığı açıklamada, 81 ilde 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde, kızartmada kullanılan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler yapılacağını duyurmuştu.

 

Bu kapsamda Şanlıurfa’da denetimler başlatıldı. Şanlıurfa’da da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 13 ilçede bulunan restoranlarda denetim yapıldı.

 

DENETİMLER 2 ŞUBATA KADAR DEVAM EDECEK

Ekipler, işletmelerin hijyen belgesi, işletme kayıt belgesi, tedarik faturaları ve baca temizliği belgelerini inceleyerek, kızartmalarda kullanılan yağlardan örnekler aldı. Alınan yağ numunelerinin laboratuvarda inceleneceği ve insan vücudunda kansere sebep olan polar madde olup olmadığının tespit edileceği belirtildi.

 

 

Denetimin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlığın talimatı üzerine şu an 81 ilde kızartma yağlarının eş zamanlı olarak denetlendiğini belirterek, ” Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın talimatları doğrultusunda, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve 13 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Denetim ve Kontrol ekiplerimiz “Kızartma Yağlarına” yönelik denetim yapmıştır.  81 ilde eş zamanlı olarak özellikle fast-food kızartmada kullanılan katı ve sıvı yağlara ilişkin resmi kontroller ekiplerimiz tarafından titizlikle gerçekleştirilmiştir. ” Dedi.

Öte yandan 2 Şubat tarihine kadar özellikle fast food restoranlarına karşı yoğunlaştırılmış kızartma yağı denetimlerinin devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın