Şanlıurfa’da ölü ve yaralıların olduğu husumette sükûnet çağrısı

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Ekinyazı mahallesinde iki aşiret iki yıldır devam eden 2 kişinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı husumetin sona...

 Şanlıurfa’da ölü ve yaralıların olduğu husumette sükûnet çağrısı

09.10.2023 - 10:08

Güncelleme : 09.10.2023 - 10:08

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Ekinyazı mahallesinde iki aşiret iki yıldır devam eden 2 kişinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı husumetin sona ermesi için Akçakale eski Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, barış çağrısı yaptı.

Akçakale ilçesi Ekinyazı mahallesinde iki aşiret arasında iki yıldır husumet bulunuyor. Daha önce silah taş ve sopaların kullanıldığı husumette 2 kişi ölmüştü. Kavgada ev ve otomobil ateşe verilmişti. Birçok kez barış ortamın için yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.
Kavganın son ermesi ve huzursuzluk ortamın bitmesini isteyen Akçakale eski Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ”Kadim ilçemiz üzerinde yaklaşık 1 yıldır devam eden huzursuzluğa kesin olarak bir neşter vurup olayları sulh ile bitirme çabaları herkesin büyük temennisi ve özverisi ile refaha ermek üzere inşallah..
Bu konuda büyüklerimize, kardeşlerimize, dostlarımıza, akrabalarımıza ve bu kadim ilçemizin huzuru ve sükuneti için çaba gösteren herkesin bu huzur ortamı oluşsun diye daha da fazla emek verdiklerinin bilincindeyim…
İnşallah provokelere son verip herkesin büyük temennisi olan ilçemiz de ki bu huzursuzluk ortamı yakın zamanda son bulacaktır..
Rabbim bu kadim ilçemizden barışı, kardeşçe yaşamayı bugünden daha fazla gayret göstereceğiz”dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın