Şanlıurfa’da o sektör kan ağlıyor!

Şanlıurfa’da beyaz eşya sektör temsilcileri artan faiz kuru nedeni ile vatandaşların parasını faizden yana kullandığını bu nedenle işlerinin olmad...

 Şanlıurfa’da o sektör kan ağlıyor!

29.08.2024 - 10:30

Güncelleme : 29.08.2024 - 10:30

Şanlıurfa’da beyaz eşya sektör temsilcileri artan faiz kuru nedeni ile vatandaşların parasını faizden yana kullandığını bu nedenle işlerinin olmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini değerlendiren son toplantısında herhangi bir değişiklik yapmayarak faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktığını açıkladı.

Şanlıurfa’da o sektör kan ağlıyor!

Merkez Bankası’nın bu kararı, vatandaşların parasını faize yatırmasına neden oldu. Aynı zamanda, son dönemde hızla artan altın fiyatları da vatandaşları altına yatırım yapmaya yönlendirdi.

Bu durum birçok esnafın işini olumsuz etkiledi. O sektörlerden biri de beyaz eşya sektörü oldu.

Şanlıurfa’da o sektör kan ağlıyor!

 

“YAKLAŞIK 2-3 AYDIR ÇALIŞAMIYORUZ”

İşlerinde son durumun kötü olduğunu söyleyen Ahmet Güvenç, “İşlerimizdeki son durum, hükümetimizin faiz oranlarındaki artışlarından dolayı vatandaşı paralarını oraya yatırmaya yöneltti. Yaklaşık 2-3 aydır çalışamıyoruz. Şimdi vatandaşlarımızın birçok şeye ihtiyacı var, buzdolabından çamaşır makinesine, klimadan aklınıza ne gelirse. Yalnız para olmadığı için ihtiyaçların bir anlamı kalmıyor. Mesela, hükümetin faiz oranı yüksek olduğu için millet parasını faize yatırmış, piyasadan para çekilmiş, bu yüzden ihtiyaçları karşılayamıyoruz” dedi.

“YAZ SEZONU OLMASINA RAĞMEN İŞ YAPAMIYORUZ”

Ahmet Güvenç konuşmasının devamında, “Şimdi çeyiz sezonu olmasına rağmen, yaz sezonu olmasına rağmen daha iş yapamamışız. Televizyon satışlarında stok yapmışız tabii ki ve hemen hemen bütün markalar stoklarımızda mevcut. Ancak milletimiz satış yapamayınca stoklarımızda kalmış durumda. Beyaz eşya alırken arkadaşlardan öncelikle iyi analiz yapmalarını istiyorum. Marka üzerinde takım şeklinde ürünlerini alsınlar ve piyasayı hareketlendirsinler. Biz de işimize gücümüze bakalım, ailemize bakalım” sözlerini sarf etti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın