Şanlıurfa’da korkunç tablo ortaya çıktı: 4 ölü, 677 yaralı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Şanlıurfa’da Temmuz Ayında meydana gelen trafik kazalarının bilânçosunu paylaştı. Son bir ayda Şanlıurf...

 Şanlıurfa’da korkunç tablo ortaya çıktı: 4 ölü, 677 yaralı

08.08.2023 - 9:03

Güncelleme : 08.08.2023 - 9:03

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Şanlıurfa’da Temmuz Ayında meydana gelen trafik kazalarının bilânçosunu paylaştı. Son bir ayda Şanlıurfa’da meydana gelen ölümlü kaza oranındaki artış ise dikkatlerden kaçmadı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 1-31 Temmuz 2023 tarihli bir aylık trafik istatistikleri açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Şanlıurfa’da Temmuz Ayı kaza bilânçosunu paylaştı. İstatistiklere göre 437’si ölümlü ve yaralanmalı, 367’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 804 trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybederken, 677 kişi ise yaralandı.  Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz Aylarında meydana gelen 4 bin 965 kazada ise 4 bin 537 kişi yaralanırken, 42 kişi de yaşamını yitirdi.

 

KAZALARIN ÇOĞU SÜRÜCÜ HATALARINDAN KAYNAKLANDI

Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hatalarının ise araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ’dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olduğu kaydedildi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın