Şanlıurfa’da görev yapmıştı: Önemli görev verildi!

Şanlıurfa’da görev yapmıştı: Önemli görev verildi!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büy...

 Şanlıurfa’da görev yapmıştı: Önemli görev verildi!

21.08.2024 - 16:59

Güncelleme : 21.08.2024 - 16:59

Şanlıurfa’da görev yapmıştı: Önemli görev verildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterlik görevine atandı.

2014-2015 yılları arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik görevinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterlik görevine atandı.

Gündoğdu, yeni görevine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Gündoğdu, paylaşımında, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın tensip ve takdirleriyle İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterlik görevime başlamış bulunuyorum. Rabbimden bakanlığımız ve ülkemiz için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

 

BALAMİR GÜNDOĞDU KİMDİR?

Balamir Gündoğdu, 1966 yılında Tokat’ta doğdu. 1987 yılında Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden mezun olan Gündoğdu, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye bölümünde ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.

1990 yılında İçişleri Bakanlığında Denetmen olarak göreve başlayan Gündoğdu, Mahalli İdareler Kontrolörü olarak yerel yönetimler üzerinde teftiş, özel teftiş, ön inceleme, araştırma ve soruşturma görevlerini yürüttü. 2002-2003 yılları arasında TBMM KİT Komisyonunda raportörlük, 2004-2009 yılları arasında Altındağ Belediyesinde Başkan Yardımcılığı, 2009-2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

2014-2015 yılları arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik, 2016’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı, 2016-2019 yılları arasında EGO Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2019 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atanan Gündoğdu, halen görevine devam etmektedir.

Birçok AB projesinde koordinatör olarak görev yapan Gündoğdu, “Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi(Hacıbayram) Projesi”ni yürüttü. Ankara Metropol İmar A.Ş. ve Şanlıurfa Belsan A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı görevlerini de ifa etti. Kamu yönetimi ve yerel yönetimler üzerine çeşitli makaleleri yayımlanan Gündoğdu’nun “İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” isimli bir kitabı bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın