Şanlıurfa’da çok konuşulan binayla ilgili sıcak gelişme!

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde depremde ağır hasar gören binanın yıkımı sırasında sağlam olan binanın hasar görmesi mecliste gündeme geldi.

 Şanlıurfa’da çok konuşulan binayla ilgili sıcak gelişme!

05.06.2023 - 13:35

Güncelleme : 05.06.2023 - 13:35

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde depremde ağır hasar gören binanın yıkımı sırasında sağlam olan binanın hasar görmesi mecliste gündeme geldi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem Şanlıurfa’da birçok binanın yıkılmasına ve hasar görmesine neden oldu. Hasarlı binaların belirlenmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu ağır hasarlı olduğu belirlenen binalar yıkılmaya başlandı.

Haliliye ilçesine bağlı Şair Şevket Mahalle’sinde de Öncel Apartmanı yaşanılan depremde ağır hasar gördü. Geçtiğimiz haftalarda da ağır hasarlı Öncel Apartmanın kontrollü yıkım sırasında bina, sağlam raporlu Cevheri Apartmanı’nın üzerine yıkıldı. Ağır hasarlı raporu verilen Cevheri Apartmanı boşaltıldı.

CEVHERİ APARTMANI MECLİS GÜNDEMİNDE

Haliliye Belediyesi 2023 yılı Haziran ayı meclis toplantısında ağır hasar gören Cevheri Apartmanı mecliste gündeme geldi. Bina sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için belediyeden bina tadilatı talebinde bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, talebin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesi için meclis üyelerinin oluruna sundu.

Teklif meclis üyelerinin oy birliğiyle komisyona havale edildi.

Bina sakinleri talebinde şu ifadeleri kullandı; “Haliliye ilçesi Şair Şevket Mahallesi 6945 ada 3 nolu parselde bulunan Öncel Apartmanının yıkımı gerçekleştirilirken hatalı yıkımı nedeniyle maliki bulunduğumuz 6945 ada 4 nolu parselde bulunan ve deprem sonrası hasarsız raporu verilen Cevheri Apartmanını da zarar görerek oturulamaz hale gelmiştir. Valilik ve Belediye yetkilileriyle yapılan toplantılarda mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli yardımın yapılacağı ilgili meclisin karar alacağı belirtilmiştir. Mevcut yapımızı koruyan ve birebir aynısını yapmaya olanak sağlayan talebimizin belediye meclisinde görüşerek karar verilmesi.”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın