Şanlıurfa’da 40 bin dönüm arazi suya kavuşuyor

Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel Çiftçiler Kırsal Mahallesinde pamuk hasat sezonun başlaması münasebeti ile düzenlenen etkinliğe katıldı. Ka...

 Şanlıurfa’da 40 bin dönüm arazi suya kavuşuyor

13.10.2022 - 8:22

Güncelleme : 13.10.2022 - 8:22

Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel Çiftçiler Kırsal Mahallesinde pamuk hasat sezonun başlaması münasebeti ile düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Çengel’e İlçe Orman ve Tarım Müdürü Siraç Yolcu, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci ve mahalle sakinleri eşlik etti.

Kaymakam Çengel ve beraberindeki heyet pamuk tarlasında ürün incelemesi yaptıktan sonra makineli hasat işlemini ilgiyle izledi. Pamuk toplama makinesinde pamuk hasadını takip eden Kaymakam Çengel, hasatla ilgili makine operatöründen bilgi aldı.

 

VİRANŞEHİR PAMUK ÜRETİMİNDE ÖNCÜ

Viranşehir’de 800 bin dönüm sulanabilir arazi bulunduğunu kaydeden Kaymakam Çengel sulu arazilerde münavebe usulü ile pamuk yetiştiriciliği yapıldığını söyledi. Beyaz altın olarak nitelenen ve tekstil sektörünün hammaddesini oluşturan pamuk üretiminde Viranşehir’in ülke ekonomisine büyük bir katkı sağladığının altını çizen Kaymakam Çengel tekstilde dünyada sayılı ülkelerden olan Türkiye için pamuğun stratejik bir ürün olduğunu belirtti.

 

VİRANŞEHİR POMPAJ SULAMASI 1. KADEME VE 2. KADEME İLE PAMUK ÜRETİMİ OLUMLU ETKİLENECEK

Yapımı tamamlanmış olan Mardin- Ceylanpınar Ana kanalından su alan Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe ve 2. Kademe Projeleri ile pamuk üretimin alanlarının daha da genişleyeceğini ifade eden İlçe Kaymakam Önder Çengel 1. Kademe çalışmalarının bittiğini 2. Kademe çalışmalarında da sona yaklaşıldığını kaydetti. Viranşehir Pompaj Sulama Projesinin bitmesi ile Viranşehir’de 350.628 dönüm arazinin barajdan gelen su ile sulanacağını belirten Kaymakam Çengel bu arazilerin 40.000 dönümün ise ilk defa suya kavuşacağını söyledi.

 

ÇİFTÇİLERİMİZE BEREKETLİ HASATLAR DİLİYORUM”

Viranşehir’de tarım sektörünün günden güne geliştiği ve ürün yelpazesinin genişlediğinin altını çizen Kaymakam Çengel, çiftçilere çok önemli destekler sağlandığını hatırlatarak: “ Tarım sektöründe devletimiz her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olmuştur. İlçemiz bu anlamda ekonomisi tarıma dayalı ve özellikle pamuk üretiminde başı çekiyor. DSİ kanallarının ilçemize ulaşması, makineli modern tarım uygulamalarının ilçemizde yaygınlaşması üretimde yüksek rekolte ve kaliteli ürün elde etmeyi sağlamıştır. Ben üreten ve ülkesinin kalkınmasına destek veren çiftçilerimize teşekkür ediyor, bu yılki pamuk hasadının bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

 

Kaymakam Çengel daha sonra beraberindeki heyetle Çiftçiler Kırsal Mahallesinde faaliyet gösteren çırçır ve prese fabrikasında incelemelerde bulundu.

 

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın