Ramazan sofralarının vazgeçilmezi cep yakıyor

Ramazan ayına sayılı günler kala hurmalar da tezgahtaki yerini aldı. Esnaf Öncel, satışlarının durgun olduğunu Ramazan öncesi  hurma fiyatlarına i...

 Ramazan sofralarının vazgeçilmezi cep yakıyor

09.03.2023 - 15:53

Güncelleme : 09.03.2023 - 15:53

Ramazan ayına sayılı günler kala hurmalar da tezgahtaki yerini aldı. Esnaf Öncel, satışlarının durgun olduğunu Ramazan öncesi  hurma fiyatlarına ise yüzde 100 zam geldiğini söyledi.

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurmalar da tezgahlardaki yerini aldı. Çeşitleriyle tezgahları süsleyen hurmanın fiyatları ise bu yıl cep yakıyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi kapalı çarşıda 40 yıldır kuruyemiş işiyle uğraşan Esnaf Ali Öncel, deprem nedeniyle işlerin durgun olduğunu ifade etti.

Öncel, geçen yıla kıyasla ise kuruyemiş fiyatlarına yüzde 100 zam geldiğini söyledi.

“DEPREM NEDENİYLE İŞLER DURGUN”

Deprem nedeniyle işlerinde durgunluğun olduğunu ifade eden Esnaf Ali Öncel; “Deprem nedeniyle 11 ilimiz sarsıldı Allah deprem nedeniyle vefat edenlere rahmet eylesin, kalanlara acil şifalar eylesin. Depremden dolayı piyasa durgun yabancı da gelmiyor yerli de herkes kendi derdine düşmüş evini farklı illere taşıyan var, evi yıkılan vatandaşlarımız var bu sebeplerden dolayı da talep yok” dedi.

“HURMALARA İSTEDİĞİMİZ GİBİ TALEP YOK”

Hurma satışlarının beklentilerinin altında kaldığını söyleyen Esnaf Öncel; “Ramazan ayına 15 gün kaldı hurmalar tezgahlardaki yerini aldı ramazan ayından 15-20 gün önce ramazan hurmalarının tezgahlarda yerini alması gerekiyor ama hurmalara talep istediğimiz gibi olmadı” diye konuştu.

“FİYATLAR YÜZDE 100 ARTI”

Fiyatların geçen yıla kıyasla yüzde 100 arttığını ifade eden Ali Öncel; “ Hurma fiyatları geçen yılla göre yüzde 100 artı çünkü Medine’de paramızın değeri düşünce Medine hurması olsun, ırak hurması olsun, İran hurması olsun bunların hepsi şu an da yükselişte. Geçen yıl biz Medine hurmasını en iyisini 120 TL’ye veriyorduk şu an ise 200 TL’ye satıyoruz. Meşruk hurması çok ucuz bir hurmadır geçen yıl 60 TL’ydi bu yıl ise 130-140 TL’den başlıyor” ifadelerini kullandı.

“RIZKI ALLAH’TAN BEKLİYORUZ”

Son olarak rızkı Allahtan beklediklerini söyleyen Esnaf Ali Öncel; “Vatandaşların hurmaya şu anlık talebi yok ramazana bir hafta kala veya ramazan ayında yoğunluk başlar gibi ilerleyen günlerde hareketlilik olur çünkü ramazan ayıdır ihtiyaç var herkes oruç tutacak ama pahalılıkta var onu da göz önünde bulundurmak gerekir biz tezgahımızı düzmüşüz rızkı da Allah’tan bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın