Kurban Bayramı öncesi fiyatlar yüzde 100 arttı!

Kurban Bayramı'na haftalar kala Şanlıurfa'daki bıçakçı esnaflarında hareketlilik başladı. Bıçakçı Mustafa Kamacı, “Geçen yıla göre bıçak fiyatları...

 Kurban Bayramı öncesi fiyatlar yüzde 100 arttı!

21.06.2022 - 9:29

Güncelleme : 21.06.2022 - 9:29

Kurban Bayramı’na haftalar kala Şanlıurfa’daki bıçakçı esnaflarında hareketlilik başladı. Bıçakçı Mustafa Kamacı, “Geçen yıla göre bıçak fiyatlarında yüzde 100 artış var bunun nedeni de ham maddeni dışardan dolarla almamızdan kaynaklı” dedi.

Kurban Bayramı’na haftalar kala Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Tarihi Kapalı Çarşıda bulunan bıçakçı esnaflarında da hareketlilik başladı.

Hem bıçak satışı yapan hem de bıçak bileyen Bıçakçı Esnafı Kamacı, bu yıl gelen zamlardan dolayı bıçak bilemeyi 2.50 liradan 5 liraya yükseldiklerini söyledi. Bıçak fiyatlarına ise yüzde 100 zam geldiğini ifade etti.

Bayrama yaklaşık 19 gün olmasına rağmen hareketliğin başladığını söyleyen Mustafa Kamacı, “bayrama 19 gün var vatandaşlar gelip bıçak alıyor, bıçaklarını biliyor hareketliliğin sürmesini bekliyoruz” dedi.

 

“SATIŞLARIMIZ, HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Kurban Bayramı öncesi satışlarının, hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Tarihi Kapalı Çarşı Bıçakçı Esnaflarından Mustafa Kamacı: “25 yıldır esnaflık yapıyorum, Kurban Bayramı’na haftalar kala vatandaşlarda yavaş talep gösteriyor, bıçak bileme için gelenler oluyor, bıçak ihtiyacı olan bıçaklarını alıyor yani satışlarımız hazırlıklarımız devam ediyor.

“VATANDAŞLARIMIZ ŞİMDİDEN İHTİYAÇLARINI KARŞILASIN”

Vatandaşların kurban bayramı öncesi ihtiyaçlarını şimdiden karşılaması gerektiği konusunda uyaran Esnaf Kamacı: “Şu anda hafif bir hareketlilik var vatandaşlarımızda şimdiden ihtiyaçları için gelirse malzemeleri temiz çıkar, iyi malzemeleri alırlar, kurbanlıklarını keserken de hayvana eziyet etmezler” ifadelerini kullandı.

“BIÇAK FİYATLARI 25 LİRA İLE 100 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Bıçak fiyatlarının 25 lira ile 100 lira arasında değtiğini de söyleyen Esnaf Mustafa Kamacı: “Bıçak fiyatları kaliteye göre değişiyor örnek mesela, normal bıçaklar 25-30 lira. Birde iyi bıçaklar var kendi el yapımımız 3 milim kalınlığında çoğunlukla lokantalar, kasaplar kullanıyor bunun fiyatı da ortalama 70 ile 100 lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

“FİYATLARA YÜZDE YÜZ ZAM GELDİ”

Geçen yıla kıyasla fiyatlara yüzde 100 zam geldiğini söyleyen Mustafa Kamacı: “Geçen yıla göre bıçak fiyatlarında yüzde 100 artış var bunun nedeni de ham maddeni dışardan dolarla almamızdan kaynaklı” diye konuştu.

“BIÇAK BİLEME 5 LİRA”

Geçen yıl yaptıkları bıçak bilemenin bu yıl gelen zamlardan dolayı 5 lira yaptığını söyleyen Bıçakçı Kamacı: “Bir bıçak bilememizde 5 lira geçen yıl 2.50 liraydı bu yıl kullandığımız taşa, kullandığımız malzemeye gelen zamlar ister istemez bizimde zam yapmamıza zorladı” dedi.

“ÇOĞUNLUKLA VATANDAŞLAR BİLEME İÇİN GELİYOR”

Mustafa Kamacı: “Çoğunlukla vatandaşlar bileme için geliyor çünkü bıçak fiyatları biraz yüksek olduğu için vatandaşlarda bilemeye yöneliyor imkanı olanda iyi bıçak alıyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA UYARI

Son olarak vatandaşlara uyarıda bulunan Mustafa Kamacı: “Vatandaşlarımızdan ricamız bıçak alırken, bileme yaparken dikkat etsinler yani bilemeyi bilen bir kişiye yaptırsınlar, bıçak alırken de bir tane alsınlar iyi bir tane alsınlar” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın