Kış geldi! Şanlıurfa’da talep patlaması yaşanıyor

Şanlıurfa’da odun ve kömür fiyatlarına gelen zamlar sonrası Şanlıurfalı vatandaşlar daha ucuz ve ekonomik olan talaşa yöneldi.              

 Kış geldi! Şanlıurfa’da talep patlaması yaşanıyor

06.12.2023 - 15:28

Güncelleme : 06.12.2023 - 15:28

Şanlıurfa’da odun ve kömür fiyatlarına gelen zamlar sonrası Şanlıurfalı vatandaşlar daha ucuz ve ekonomik olan talaşa yöneldi.              

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da ısınma ihtiyacı arttı. Artan ekonomik krizle birlikte doğalgaz faturalarının yanı sıra kömür ve odun fiyatlarında da artış meydana geldi. Ancak son zamanlarda üst üste gelen zamlar odun ve kömür fiyatlarına da yansıdı. Bu durum, Şanlıurfalı vatandaşları daha ucuz ve ekonomik olan talaşa yöneltti.

Şanlıurfa’da oduncular pazarında odun ve talaş satışı yapan Kemal Yetim, “Odun ve Kömür fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar    daha ekonomik olan talaşa yöneldi” dedi.

“PARASINI ÖDEYEMİYORSUN”

Odun ve Kömür fiyatlarına gelen zamlardan sonra vatandaşların alım gücünün olmadığını ifade eden esnaf Kemal Yetim, “1 kilo odun 4 bin lira. Emekli adam nasıl alsın? Hiç mümkün değil. Doğal gaz öylesine. Benim geçen sene 1 aylık doğalgazım 4 milyar geldi. Yandırmasan evde donuyorsun, yandırdığında parasını ödeyemiyorsun. Ondan sonra diyorlar emekli niye çalışıyor? Emekliler çalışmasın ne yapsın? Alım gücü yok. Eskisi gibi vatandaşlar almıyor. Önceden yanımda halfe çalıştırıyorum. Şimdi tek başıma çalışıyorum. Bir işçi çağırdığında “Para bana 1 milyar ver” diyor. Ben yaptığım işten 1 milyar kazanmıyorum. İster istemez evine bir şey götüremiyor, çocuğu kötü yola düşüyor” dedi.

“VATANDAŞLAR TALAŞA YÖNELDİ”

Vatandaşların son zaman zamanlarda talaşa yöneldiğini ifade eden Kemal Yetim, “Talaşın kilosunu 1 liraya veriyorum eski para ile. Talaş yaş. Bunu vatandaş nasıl götürüp yandıracak? Kurusunu alamıyorlar. Kurusu 4 bin lira, 3 bin 500 lira. Bir de bunun nakliyesi var. Meşeyi 3 buçuk veriyorlar. Çam 3-4 lira arasında. Çam talaşı 500 lira da nakliyesi var. Çuval parası. 1 tonunu 5 bin lirayı buluyor. Talaş daha avantajlı. Kavak talaşı 2 ton, 3 milyar. Talaş bir kışı götürür” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın