Kiracılara 24 bin, ev sahiplerine 60 bin TL verilecek

Deprem sonrası Afetzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek sağlanacak. Bir yıl boyunca ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL ...

 Kiracılara 24 bin, ev sahiplerine 60 bin TL verilecek

20.02.2023 - 10:34

Güncelleme : 20.02.2023 - 10:34

Deprem sonrası Afetzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek sağlanacak. Bir yıl boyunca ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL kira yardımı yapılacak.  

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından binlerce ev yıkıldı ve birçok insan evsiz kaldı. Evsiz kalan vatandaşlar için de devlet harekete geçti. Deprem sonrası başlatılan barınma seferberliği projeleri de yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Deprem sonrası devlet, barınma seferberliği başlattı.

Afetzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek sağlanacak. Bir yıl boyunca ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL kira yardımı yapılacak. Söz konusu destek için hesap açılması ya da kira kontratı zorunluluğu da bulunmuyor.  Devlet, depremzedeleri önce taşıyacak ardından da bir yıl boyunca kira yardımı yapacak.

Depremzedelere 10 bin TL’lik yardımın yanı sıra taşınma yardımı olarak da 15 bin TL ödenecek. Konutu yıkılan veya ağır, orta hasarlı olan ailelere 12 ay boyunca ev sahibiyse aylık 5 bin; kiracıysa da aylık 2 bin TL kira yardımı yapılacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Bankadan hesap açtırma zorunluluğu da bulunmuyor. Depremzedeler T.C. kimlik numaralarıyla destek ödemelerini alabilecek.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın