Hayvan pazarlarının açılacağı tarih belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığınca, bulaşıcı şap hastalığından dolayı bir süredir kapalı olan Şanlıurfa'daki hayvan pazarları açılıyor.

 Hayvan pazarlarının açılacağı tarih belli oldu!

26.04.2023 - 16:07

Güncelleme : 26.04.2023 - 16:07

Tarım ve Orman Bakanlığınca, bulaşıcı şap hastalığından dolayı bir süredir kapalı olan Şanlıurfa’daki hayvan pazarları açılıyor.

Türkiye’de birkaç ilde görülen bulaşıcı şap hastalığı nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 il ve ilçelerde bulunan hayvan pazarlarının kapatılması için genelge yayımladı.

Genelge kapsamında Şanlıurfa’daki hayvan pazarları 9 Mart tarihinde itibaren kapatılmıştı.

Yaklaşık 50 gündür kapalı olan hayvan pazarları Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeyle 28 Nisan 2023 tarihinde tekrar açılıyor.

Hayvan pazarlarının açılmasıyla ilgili yayımlanan genelgede; “şap hastalığına duyarlı türden hayvanların hareketlerine (il içi ve il dışı) ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince getirilen kısıtlamalar, aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde 28.04.2023 tarihi itibariyle kaldırılmıştır.

Şap hastalığı nedeniyle karantinası devam eden yerler dışında,

  • İller arası büyükbaş hayvan sevklerinde, sevk edilecek büyükbaş hayvanların Sat-2 serotipini içeren aşı ile aşılanmış ve aşılama tarihinden 21 günlük sürenin geçmiş olması.
  • İller arası küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı şart aranmaması.
  • İl içi büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı şartı aranmaması.
  • İki aylık yaştan küçük sığır cinsi hayvanların sevklerinde şap aşısı şartı aranmaması.
  • Sat-2 serotipi içeren aşı ile aşılanmamış olan hayvanların aşılanmasına aksatılmadan devam edilmesi hususunda. Gereğini rica ederim.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın