EYYUBİYE’DE BULUNAN SANAYİ ESNAFI BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE TOPLANDI

Eyyubiye’de bulunan oto sanayi esnafı buğun Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek açıklama yaptılar.  Çevreye verdiği rahatsızlık gerekçe gösterilerek dükkanlarının boşaltması için esnafa tebligat gönderildiği...

 EYYUBİYE’DE BULUNAN SANAYİ ESNAFI BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE TOPLANDI

09.03.2021 - 13:31

Güncelleme : 09.03.2021 - 13:31

Eyyubiye’de bulunan oto sanayi esnafı buğun Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek açıklama yaptılar.  Çevreye verdiği rahatsızlık gerekçe gösterilerek dükkanlarının boşaltması için esnafa tebligat gönderildiğini belirten Mehmet Uluğ, Evren sanayisindeki dükkanlar zaten kendi esnafına yetmiyor ve evren sanayisindeki kiralar çok pahalı. Esnaf olarak diyoruz ki biz esnaflara yeni bir iş yeri yapılsın İlçe belediye bizi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine gönderdi. Diyerek duruma sitem etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşmek isteyen Eyyubiye’de bulunan oto sanayi esnaflar, belediye önünde toplandı.

Başkan Beyazgül ile görüşemeyen esnaflar, Belediye çıkışında gazetecilere açıkla yaptılar.

Yerlerinin değişmesine tepki gösteren esnaflar, Büyükşehir Belediyesine giderek yetkililerle görüşmek istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan 50 sanayi esnafının iddiasına göre sanayi sitesindeki dükkanların fiyatları dudak uçuklatıyor ulaşım giderleride eklenince ekonomi kriz ile savaşan biz esnafa büyük bir yük oluyor. Dediler.

Eyyubiye’de bulunan oto sanayi esnafı adına konuşan Mehmet Uluğ şu görüşlere yer verdi: “Yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz .Samancı Pazarı Esnafı olarak iş yerlerinin toplanmasından dolayı burada toplandık. Bizim iş yerlerimizi kapatacaklar. Bize verilen süre az bir süre iş yerlerimizin kapatılmı ilçe belediyesi tarafından tebliğat gönderildi. Bizde diyoruz ki iş yerlerimiz kapatılmasın .Biz hepimiz kiracıyız. Bize bir imkan sağlansın .Bu insanlar hepsi çalışan insanlardır. Evren sanayisindeki dükkanlar zaten kendi esnafına yetmiyor ve evren sanayisindeki kiralar çok pahalı. Esnaf olarak diyoruz ki biz esnaflara yeni bir iş yeri yapılsın. İlçe belediye bizi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine gönderdi. Biz istiyoruz ki bize yardımcı olsunlar. Evren sanayi kooperatifi esnafa yeni yer yapmıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sadece park yapmakla ,kaldırım yapmak ,yol yapmakla meşgul. Talebimiz pandemiden olumsuz etkilenen biz esnafa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bizlere yardımcı olması. Şehir merkezine yakın bir bölgede yeni bir sanayi sitesinin yapılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundular.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın