En sıcak yerler açıklandı: Bakın Urfa’da en sıcak yer neresi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ağustos tarihinde ülkenin en yüksek sıcaklık değerlerini açıkladı. Şanlıurfa’dan Ceylanpınar ve Siverek ilçesi list...

 En sıcak yerler açıklandı: Bakın Urfa’da en sıcak yer neresi?

11.08.2023 - 11:54

Güncelleme : 11.08.2023 - 11:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ağustos tarihinde ülkenin en yüksek sıcaklık değerlerini açıkladı. Şanlıurfa’dan Ceylanpınar ve Siverek ilçesi listede yerini aldı.  

Türkiye‘nin sıcak yaz günleriyle mücadele ettiği bu dönemde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ağustos tarihinde ülkenin en yüksek sıcaklık değerlerini açıkladı.

Rapora göre, aşırı sıcak hava etkisi altında olan bölgelerde termometreler rekor sıcaklıklara ulaştı. En yüksek sıcaklık, 48,6 derece ile Şırnak’a bağlı Cizre ilçesinde kaydedilerek Türkiye genelinde en sıcak yer olarak belirlendi.

Sıcaklığın etkisini hissettirdiği diğer iller arasında ise Şanlıurfa önemli bir yere sahipti. Ülkenin en sıcak illerinden biri olarak bilinen Şanlıurfa’da, Ceylanpınar ilçesi 46,4 derece ile sıcaklık listede yer aldı. Siverek ilçesine bağlı Alanyurt köyü de 45,9 derece ile en sıcak bölgeler arasına girdi.

Sıcak hava dalgasının Türkiye’nin farklı bölgelerini etkisi altına aldığı bu süreçte, vatandaşlar ve yetkililer sıcaklığa karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Uzmanlar, aşırı sıcakların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekerek, güneş ışınlarına karşı korunmanın, sık sık su tüketiminin ve gerektiğinde serinlemek için önlemler almanın önemini vurguladı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın