CHP ve İYİ Parti arasında sürpriz görüşme

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Ziyarette yapılan konuşmada Akşener, Özel'in ittifak çağrısını Genel ...

 CHP ve İYİ Parti arasında sürpriz görüşme

30.11.2023 - 15:52

Güncelleme : 30.11.2023 - 15:52

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyarette yapılan konuşmada Akşener, Özel’in ittifak çağrısını Genel İdare Kurulu’na sunacağını belirtti.

Yerel seçimlerin yaklaşması üzerine Ankara’da önemli bir görüşme yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Özel, Akşener’e yerel seçimde işbirliği yapıp yapmayacaklarının sorulduğunu söyledi.  Bunun üzerine Akşener ise 81 ilde seçime girme kendi isim ve logolarıyla girme kararı aldıklarını ancak Özel’in ilettiği bu teklifi Genel İdare Kurulu’nda ele alacaklarını ifade etti.

Özgür Özel görüşmeye ilişkin,  “Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme irade beyanları kararları vardı. Biz bu karar saygı duyduğumuz belirterek somut bir öneriyle değil, yerel seçim biraz daha esnekliği, ikili iş birliklerini kapsar. Yerel seçime yönelik olarak iş birliği içinde olup olamayacağımızı, bu kararın genel idare kurulu tarafından gözden geçirilip geçirilmeyeceğini sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık. Ben sözü kendisine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Akşener, Özel’in ittifak çağrısıyla ilgili yaptığı konuşmada, “Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. O konuyu Genel İdare Kurulunda tekrar, hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu götürebilir misiniz sorusuydu bu. Biz de pazartesi günü doğal olarak GİK’imizi toplayacaktık zaten, orada bu soruyu kurulumuza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek, o zaman göreceğiz.”dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın