Belediye Başkanı Göbeklitepe’ye meydan okudu

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Şanlıurfa'nın Göbeklitepe'si varsa bizim Şanlıurfa'dan daha eski geçmişe sahip olan Derekutuğun madenlerimiz va...

 Belediye Başkanı Göbeklitepe’ye meydan okudu

31.08.2022 - 16:03

Güncelleme : 31.08.2022 - 16:03

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Şanlıurfa’nın Göbeklitepe’si varsa bizim Şanlıurfa’dan daha eski geçmişe sahip olan Derekutuğun madenlerimiz var” dedi.

Çorum’un Bayat ilçesinde bulunan Asma Tepesi yamaç paraşütü tutkunlarının yeni gözdesi oldu. Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen paraşüt şenliğine sporcu ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, açıklamada bulunarak “ Şanlıurfa‘dan daha eski geçmişe sahip olan Derekutuğun madenlerimiz var” diyerek Adeta Urfa’ya meydan okudu.

” ŞANLIURFA‘NIN GÖBEKLİTEPESİ VARSA BİZİMDE DEREKUTUĞUN MADENLERİMİZ VAR”

“Şanlıurfa’nın Göbeklitepe‘si varsa bizim Şanlıurfa’dan daha eski geçmişe sahip olan Derekutuğun madenlerimiz var” diyen Başkan Ünlü, “Burada çıkarılan altın ve bakırlar İpek yolu vasıtasıyla Samsun limanından dünyaya açılmış. Ayrıca buradan çıkarılan madenler dünyanın en eski imparatorluklarından Hititlerin başkenti Hattuşa ve Alacahöyük kentinde işleyerek insanlık tarihine yön vermişler. İlçemiz doğal ve coğrafi örtüsüyle doğal güzelliklere sahip. Kuşçaçimen yaylasında safran yetişiyor. Kızılırmak havzasında flamingo kuşlarımız konaklıyor. Tüm halkımızı buraya davet ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın