Başkan Rastgeldi, Gazetecileri Savundu

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Haliliye İlçe Başkanı Mehtap Rastgeldi Sakacı, önceki gün Şanlıurfa'da basın mensuplarının haber yapma, yayma özgürlüğünün engellenmesine tepki göstererek, yaşananları...

 Başkan Rastgeldi, Gazetecileri Savundu

15.09.2022 - 15:06

Güncelleme : 15.09.2022 - 15:06

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Haliliye İlçe Başkanı Mehtap Rastgeldi Sakacı, önceki gün Şanlıurfa’da basın mensuplarının haber yapma, yayma özgürlüğünün engellenmesine tepki göstererek, yaşananları kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Haliliye İlçe Başkanı Mehtap Rastgeldi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye zabıtası ve bazı STK’lar basın mensuplarının çekim yapmasına şiddetle karşılık vermelerine tepki gösterdi. Başkan Rastgeldi basına özgür, hürdür özelikle açık alan ve toplantılarda, Haber yayma özgürlüğünün engellenmemesi gerektiğini her platformda basına karşı saygının olması gerektiğini vurguladı ve yaşanan taksız olayı kınadı.

Şanlıurfa’nın tarihi Gümrük Hanında önceki gün düzenlenen bir program sırasında protokol ve kalabalık esnaf arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı zabıta, bazı STK ve Gazeteciler temsilcilerı arasında gerginlik çıktı.

O sırada gerginliği çeken basın mensuplarına Zabıta ekipleri tarafından , “çekmeyin,çekim için  izin aldın mı? Çekme ” ifadelerini kullanarak basın mensuplarının çekim yapmalarını engelledi, filli ve sözlü saldırıda bulunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Haliliye İlçe Başkanı Mehtap Rastgeldi Sakacı , basın mensuplarına tepki gösterilmesine ve engellenmesini kınayarak

“Şanlıurfa’da özveriyle görev yapan, Halkı ve kamuoyunun bilgilendirmek için çalışan gazetecileri engellemek gelenek haline geldi.

Gazeteciler zabıtaların   ‘ baskıcı ’ muamelesine maruz kaldı. Şanlıurfamız adına utanç verici bu uygulamalar son olsun. Haksızlığa maruz kalan Gazeteci kardeşlerimize geçmiş olsun ” diyoruz.

İSMET AGCA

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın