Balıklıgöl Devlet Hastanesinde protesto!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi, 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemine gittiklerini kamuoyuna açıkladı.

 Balıklıgöl Devlet Hastanesinde protesto!

01.08.2023 - 15:50

Güncelleme : 01.08.2023 - 15:50

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi, 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemine gittiklerini kamuoyuna açıkladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda üye doktor ve sağlık çalışanları, 1 Ağustos’ta sendikanın kuruluş yıl dönümünde Balıklıgöl Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya geldi.

Sağlık çalışanları, sendikanın kuruluş yıl dönümünde taleplerinin yerine getirilmesi için 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bıraktıklarını kamuoyuna açıkladı.

“Direne direne kazanacağız” sloganları atan sağlık çalışanları, yaptığı basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kalabalık sağlık çalışanı grubu adına açıklamayı Doktor Salih Kösedağ, yaptı.

“MEYDANLARDA SES’İMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

Eylemle ilgili açıklamada bulunan Doktor Salih Kösedağ, “Bugün 1 Ağustos SES’imizin kuruluş yıldönümü. Bugün üyelerimiz ile sağlık ve sağlık sosyal hizmet emekçileri ile birlikte eğlenceli kutlamalar yapmak isterdik. Ancak eğlenmek yerine bizlere yine mücadele düşüyor. Bu nedenle de bugün iş bırakıp iş yerleri önünde, alanlarda, meydanlarda SES’imizi yükseltiyoruz.

“İŞ BIRAKTIK VE ALANLARDAYIZ”

1 Ağustos 2023 tarihinde bugün kuruluş yıl dönümümüzde mücadeleyi büyütmek ve taleplerimizi bir kez daha dile getirmek için iş bıraktık ve alanlardayız.

“İŞ BIRAKMA KARARINA KATKI SUNACAĞIZ”

Yine konfederasyonumuz KESK tarafından 10 Ağustos 2023 tarihinde TİS kapsamında yapılacak iş bırakma kararına tüm gücümüzle katkı koyacağız.

“EMEKLİLİĞE YANSIYAN TEMEL ÜCRET İSTİYORUZ”

Performans, ek ödeme, taban, teşvik değil, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret istiyoruz. Bunun üzerine yapılan işin niteliği ve riski, eğitim durumu, hizmet yılı gibi kriterler eklenerek giydirilmiş ücretler belirlensin.

“BİRLİKTE ÖRGÜTLENİRSEK, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Gelin tüm kaygılarınızı bir tarafa bırakıp, şatafat içinde yöneticilerinin yaşadığı bu sendikalardan vazgeçin. Tek kurtuluşumuz ve haklarımızı almanın yegâne yolu birlikte örgütlenmek ve mücadele etmektir. Birlikte örgütlenirsek, birlikte kazanacağız” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın