Şanlıurfalı Demirtaş’tan çarpıcı açıklama!

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte, Prof. Dr. Özgür Demirtaş  faiz artışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama da bulundu. Faiz artırımlarının can...

 Şanlıurfalı Demirtaş’tan çarpıcı açıklama!

04.12.2023 - 15:27

Güncelleme : 04.12.2023 - 15:27

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte, Prof. Dr. Özgür Demirtaş  faiz artışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama da bulundu. Faiz artırımlarının canımızı yakacağını vurgulayan Demirtaş, “Zombi şirketler batacak. İşsizlik artacak. Para bulunamayacak “dedi.

Seçim sonrası sürekli artırımların yapıldığı faize ilişkin Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Faiz artırımlarının can yakacağını ve işsizliğin artacağını vurgulayan Demirtaş, “Ama faiz artırımına kızmanın alemi yok. Faiz artırımı bir sonuç! Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu… Kendimiz ettik, kendimiz bulduk” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası hükümet ekonomi politikalarında yeniden değişime gitmiş ve Merkez Bankası yüksek enflasyona rağmen düşük faiz ısrarından vazgeçmişti. Merkez Bankası yeni atamalarla birlikte yeniliğe giderken, haziran ayından bu yana   yapılan faiz artışlarının toplamı ise 3.150 baz puanı buldu.

“İŞSİZLİK ARTACAK, PARA BULUNAMAYACAK’’

Prof. Dr. Özgür Demirtaş konuyla ilgili bir değerlendirmeler de bulunarak, “Faiz artırımları canımızı yakacak, zombi şirketler batacak. İşsizlik artacak. Para bulunamayacak’’ diyerek şu açıklamalara yer verdi:

“Ama faiz artırımına kızmanın alemi yok. Faiz artırımı bir sonuç. Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu… Kendimiz ettik, Kendimiz Bulduk. Sigara içtik, Kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz.”

Sigara içmek=Faizi emirle suni olarak indirmek yani Nas Ekonomi Modeli
Kanser= Enflasyon
Kemoterapi=Artan Faizler

Kemoterapi Saçlarımızı döküyor, dişlerimizi kırıyor. Ama Kemoterapi bir sonuç, Sebep hep o sigaradan iki fırt almalarımız!

Faizi Enflasyon altına indirip bedavadan Kredi çekerken iyiydi…. Şimdi BEDAVA diye bir şeyin olmadığını, Bedava peynirin fare kapanında olduğunu öğreniyoruz. Ağlamak yok!

Hatadan ders alın, bari bir daha yapmayın…

Bin kere uyardım, eninde sonunda Faizin artmak zorunda kalacağını yazdım. Yalvardım yapmayın diye… İlkokul mezunu takipçilerim de dahil herkes anladı. Siyasetçiler anlamadı… Neyse zararın neresinden dönersek kardır…”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın